Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Az Audi nem tervezi a Forma-1-es debütálást

Az Audi nem tervezi a Forma-1-es debütálást

Egyelőre nem tervezi a Forma-1-hez való csatlakozást az Audi – jelentette ki a vállalat vezetője, Wolfgang Ullrich.


Egyelőre nem tervezi a Forma-1-hez való csatlakozást az Audi – jelentette ki a vállalat vezetője, Wolfgang Ullrich.

Az elmúlt hetekben olyan pletykák kaptak szárnyra, melyek szerint az Audi néhány éven belül bemutatkozhat a Forma-1-ben: csak olaj volt a tűzbe, amikor a konszern bejelentette, leszerződtette Stefano Domenicalit, a Ferrari idén tavasszal menesztett csapatfőnökét.

„Nincs olyan döntés, miszerint ebbe az irányba megyünk el” – mondta Ullrich az AUTOSPORT-nak nyilatkozva, amikor a Forma-1-ről kérdezték.

„Az Audinak megvan a maga motorsport-programja, ez momentán az Endurance Világbajnokságra (WEC) és a DTM-re összpontosul – és már a jövő évi autókon dolgozunk. Nincs más program.”

A szakember elmondta, Domenicali szerződtetése nincs kapcsolatban a motorsporttal.

„Igen, csatlakozott az Audihoz, de még nem mondtuk ki, hogy mi lesz a munkája: de nem, nem lesz érintett a motorsportban.”

Arra a kérdésre, hogy a későbbiekben esetleg csatlakozhat-e majd az Audi a Forma-1-hez, Ullrich így felelt: „Nincs eldöntve semmi.”

Az Audi első embere világossá tette, Fernando Alonsóval sem áll kapcsolatban a legújabb híresztelésekkel ellentétben.

„Mr. Alonso Le Mans-ban ott volt a garázsunkban [amikor ő indította útjára a legendás futamot – a szerk.], de ennyi – nincs semmiféle kapcsolat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!