Friss hírek

Az Audi részesedést vásárolt a Sauberből

Kisebbségi részesedést vásárolt a Sauber Forma-1-es csapatából a száguldó cirkuszba 2026-ban megérkező Audi – jelentették be hétfőn.

A német autógyártó az új motorszabályok bevezetésekor motorgyártóként csatlakozik az F1-es küzdelmekhez, ősszel pedig kiderült az is, mindezt a Sauber partnereként teszik meg, a svájci istálló így tulajdonképpen gyári csapata lesz majd az Audinak. Azt már az akkori bejelentéskor tudni lehetett, hogy az ingolstadti gyártó részesedést is vásárol az F1-es istállóból, ezen folyamat lezárultát pedig hétfőn hivatalos közleményben is bejelentették.

„A Sauber Csoport örömmel jelenti be, hogy az októberben körvonalazódott terveknek megfelelően az Audi kisebbségi részesedést szerzett a Sauber Csoportban 2023 januárjában” – áll a kiadott közleményben. „Ez egy fontos mérföldkő az Audi 2026-ra tervezett Forma-1-es csatlakozásának útján, mely során a Sauber Csoport lesz a német márka stratégiai partnere.”

Hirdetés
 

A felek megállapodása szerint a V6-os erőforrásokat az Audi neuburgi központjában készítik majd – a fejlesztések már el is kezdődtek Németországban –, míg maga a versenyautó továbbra is a Sauber svájci központjában épül.

A Sauber jelenleg Alfa Romeo néven szerepel a Forma-1-ben, az olasz gyártóval kötött megállapodásuk azonban az idei szezont követően véget ér. A svájci istálló 2025 végéig a Ferrari motorjait használja a száguldó cirkuszban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Audi részesedést vásárolt a Sauberből
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!