Portugál Nagydíj
GP SPAGNA F1/2020 -  VENERDÌ 14/08/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Laurent Mekies
Fotó: Scuderia Ferrari

Az autó gyengeségeit korrigálná új fejlesztéseivel a Ferrari

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Az autó gyengeségeit korrigálná új fejlesztéseivel a Ferrari

Több újítást is pályára visz a hétvégi Orosz Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapata, és bár ezektől nem vár komoly javulást az istálló, a 2021-es fejlesztésekhez nagyban hozzájárulhatnak.

A maranellói gárda számára kiábrándítóan alakul a 2020-as idény, hiszen amellett, hogy V6-os erőforrása nem ütőképes, autójával is komoly gondok vannak, ráadásul a gumikezelés is problémákat okoz a versenyzők számára.

A Ferrari több aerodinamikai újítással készül az előttünk álló versenyhétvégére, Laurent Mekies, a csapat sportigazgatója viszont azt mondja, ezektől nem várnak komoly javulást, inkább csak adatgyűjtésre szolgálnak majd.

„Pályára viszünk néhány kisebb aerodinamikai fejlesztést az SF1000-essel azon tervünk részeként, hogy a következő néhány versenyen – amennyire tudjuk – korrigáljuk az elmúlt futamokon látott gyengeségeket, főleg 2021-et szem előtt tartva” – mondta a szakember.

„Nem számítunk arra, hogy ez a kis csomag jelentős változást hoz, de lehetőséget biztosít arra, hogy ellenőrizzük a funkcionalitást, és alapokat ad a jövőbeli fejlesztésekhez.”

Mekies hozzátette, bár a hétvégi versenynek otthont adó orosz versenypályán eddig sem remekeltek, megpróbálnak mindent kihozni a lehetőségeikből.

„A szezon első fele nagyon nehéznek bizonyult a Scuderia számára, ahogy az az eredményekből is látható. De természetünkből fakadóan mi nem adjuk fel semmilyen körülmények között.”

„Ebben a szellemben készülünk a szocsi versenyhétvégére is, habár abban a rövid időszakban, amikor ide látogattunk, ez a pálya nem kedvezett nekünk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, tudván, hogy momentán sok kemény ellenféllel kell megküzdenünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!