Az egész autósport egy emberként szorít Kubicáért - F1VILÁG.HU

Az egész autósport egy emberként szorít Kubicáért

HIRDETÉS

Korábbi és jelenlegi versenytársak, autógyártók és forma-1-es csapatok együtt imádkoznak azért, hogy a hétvégén Olaszországban súlyos balesetet szenvedett Robert Kubica teljesen felépüljön sérüléseiből.



Korábbi és jelenlegi versenytársak, autógyártók és forma-1-es csapatok együtt imádkoznak azért, hogy a hétvégén Olaszországban súlyos balesetet szenvedett Robert Kubica teljesen felépüljön sérüléseiből, és ismét rajthoz állhasson majd a királykategóriában.

A lengyel versenyző vasárnap a Ronde di Andora raliversenyen szenvedett óriási balesetet, melyet követően helikopterrel a közeli Santa Corona kórházba szállították.

Már az első hírek is arról szóltak, hogy Kubica súlyos sérüléseket szenvedett és kritikus állapotban emelték ki a rommá tört autóból, és az orvosok még a kézamputációt sem zárták ki elsőre.

A Lotus Renault GP csapata végül vasárnap 15 óra magasságában adott ki hivatalos sajtóközleményt, melyben a pilóta állapotáról adott tájékoztatást. Eszerint a lengyel versenyzőnek többszörös csonttörései vannak jobb karján, kezén, valamint lábán.

Kubicát egy hosszadalmas műtétnek vetették alá, melyet külsős professzorként Igor Rossello, világhírű kézspecialista végzett.

Amint értesültek a balesetről, a pilóta versenytársai is azonnal megszólaltak és jókívánságokat intéztek Kubica felé. Sebastien Buemi, Michael Schumacher, Nico Hülkenberg, Sebastian Vettel, Jenson Button és Rubens Barrichello is üzent a lengyel versenyzőnek, de mielőbbi gyógyulást kívánt Kubica jelenlegi csapattársa, Vitaly Petrov, valamint korábbi forma-1-es versenyzők, így Luciano Burti, Lucas di Grassi, Nick Heidfeld és Juan-Pablo Montoya is.

A rivális csapatok is egy emberként szorítanak Kubica mielőbbi felépüléséért, és természetesen a 26 éves versenyző korábbi munkaadója, a BMW is aggódva figyeli a híreket.

A lengyel pilótával köztudottan baráti kapcsolatban álló Fernando Alonso egyenesen Olaszországba utazott, hogy személyesen érdeklődjön a Renault versenyzőjének hogyléte felől.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!