Friss hírek

Az egykörös tempóra összpontosít a McLaren

A McLaren csapatánál abban bíznak, új fejlesztéseiknek hála már a hétvégi Belga Nagydíjon javíthatnak egykörös teljesítményükön, így nagyobb eséllyel harcolhatnak majd a futamgyőzelemért a vasárnapi versenyen.


A McLaren csapatánál abban bíznak, új fejlesztéseiknek hála már a hétvégi Belga Nagydíjon javíthatnak egykörös teljesítményükön, így nagyobb eséllyel harcolhatnak majd a futamgyőzelemért a vasárnapi versenyen.

Ugyan a brit osztag versenytempója meglehetősen jónak bizonyult az elmúlt időszakban, a Red Bull alakulata a kvalifikáción továbbra is verhetetlen volt, a McLaren tehát minden követ megmozgatott azért, hogy csökkentse hátrányát nyers tempó tekintetében.

A wokingi gárda ügyvezetője, Jonathan Neale egy telefonos sajtókonferencián a minap elárulta, folyamatosan javulnak ebben a tekintetben is, és a hétvégi Belga Nagydíjon további előrelépést várnak.

„Meglehetősen versenyképes autóval rendelkezünk most már, tehát csökkenthetjük a különbséget a Red Bull-lal szemben. Az időmérős tempó az, ahol némi lemaradásban voltunk” – fogalmazott a szakember.

„Örömmel mondhatom, hogy – eltekintve az angliai fiaskótól – jó tendenciát folytattunk, és egyre közelebb kerülünk. Nem sikerült még megfelelő helyre kvalifikálni autóinkat, de jobb ütemben fejlődünk és egy sor új fejlesztés van tervben a következő két versenyre.”

„Egy DRS-rendszerrel szerelt hátsó szárny nem a legoptimálisabb, aerodinamikai szempontból nem olyan hatékony. Választani kell: vagy leszorítóerőt akarunk és aerodinamikailag hatékony autót, vagy kedvezőbb légellenállás-csökkenést.”

„Most már olyan helyzetben vagyunk, amelyben úgy hisszük, megfelelően versenyképes az autó, időt tudtunk fordítani a DRS-rendszerre, és én magam arra számítok, hogy a DRS versenyképes lesz a következő néhány futamon.”

„Azonban a legkülönfélébb módon igyekszünk extra teljesítményt kisajtolni az autóból – nem csak egyféleképp lehet, és nincs is semmiféle csodaszer.”

Neale hozzátette, a szezon második felében is támadólag lépnek fel legfőbb riválisaikkal szemben, és mindent megtesznek azért, hogy újabb futamgyőzelmeket arassanak.

„A legfontosabb dolog, hogy újabb versenyeket nyerjünk. Ennek pedig egyetlen módja, ha ilyen szoros küzdelem közepette megadjuk versenyzőinknek a lehetőséget, csapatként mögöttük állunk és azt mondjuk, dolgozni fogunk a megbízhatóságon, és bízhatnak a rendszerekben is.”

A szakember elmondta, nem kívánnak csapatsorrendet felállítani annak érdekében, hogy minél előbb utolérjék a listavezető Sebastian Vettelt.

„A versenyzők feladata nem változik, továbbra is két elsőszámú versenyzővel rendelkezünk, mindketten azért gurulnak pályára, hogy versenyeket nyerjenek.”

„A következő versenyen kemény küzdelem vár ránk. Úgy gondolom, a Red Bullnak, a Ferrarinak és a McLarennek is olyan autója van, mely képes a futamgyőzelemre. Nekünk továbbra is összpontosítanunk kell, meg kell tartanunk a lendületet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!