Az élcsapatok szerint nem megoldás a bojkott - F1VILÁG.HU

Az élcsapatok szerint nem megoldás a bojkott

HIRDETÉS

Sokat árthat a Forma-1-nek, ha a királykategória kiscsapatai radikális lépésre szánják el magukat annak érdekében, hogy mihamarabbi megoldást csikarjanak ki a sportág elöljáróiból.


Sokat árthat a Forma-1-nek, ha a királykategória kiscsapatai radikális lépésre szánják el magukat annak érdekében, hogy mihamarabbi megoldást csikarjanak ki a sportág elöljáróiból.

Így vélekednek a száguldó cirkusz élcsapatainak csapatfőnökei azok után, hogy a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjat a kiscsapatok – a Force India, a Lotus és a Sauber – bojkottja fenyegette.

Az említett alakulatok a héten Bernie Ecclestone-nal egyeztetnek, hogy még a hétvégi, brazíliai forduló előtt megoldást találjanak anyagi gondjaikra.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, valamint a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff arra szólította fel Bernie Ecclestone-t, akadályozza meg az ügy elfajulását.

„Én nem vagyok benne a sztrájkban – az Air France-szal és a Lufthansával már megjártam korábban. Nem hiszem, hogy a sztrájkkal manapság el lehet érni bármit is, az azzal való fenyegetőzéssel pedig még kevesebbet” – mondta Wolff.

„Nem hiszem, hogy jó tenne a Forma-1-nek. Ráadásul a kiscsapatokon sem segítene. Le kell ülni egy asztalhoz, tisztázni kell a helyzetet és kimondani, mi az, amit tenni kellene, és megvitatni azt a kereskedelmi jogok birtokosával.”

Horner szintén úgy véli, a három csapat semmit sem érne el a bojkottal, sőt, már a lehetőség felvetése is árt a Forma-1-nek.

„Azért vannak itt, hogy versenyezzenek. A Force India próbálja legyőzni a McLarent. Ha a garázsban ücsörögnek, nem jutnak sehová. Szóval ez nem működik” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Ráadásul a nyilvánosság előtt csinálni mindezt nem a legjobb megoldás.”

Hirdetés

„Amit a Forma-1 művelt az elmúlt pár hétben ezekkel a csatározásokkal – a nyilvánosság előtt –, az egyáltalán nem tesz jót a sportnak. A sportnak ugyanis arra kell fókuszálnia, amit Amerikában láttunk: jó versenyzésre, kerék a kerék elleni csatákra!”

„A különféle politikai ügyleteket és költségekkel kapcsolatos kérdéseket zárt ajtók mögött kellene rendezni a kereskedelmi jogok birtokosával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!