Az elégedett Alonso nem haragszik Schumacherre

Jelesre vizsgázott a Ferrari autója a Német Nagydíj pénteki edzésnapján – véli a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, akinek izgalmakból is bőven kijutott az első tréningeken.


Jelesre vizsgázott a Ferrari autója a Német Nagydíj pénteki edzésnapján – véli a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, akinek izgalmakból is bőven kijutott az első tréningeken.

A spanyol versenyző a legjobb időt érte el a délelőtt szabadedzésen, délután pedig másodikként zárt a red bullos Mark Webber mögött.

Habár Alonso nem tulajdonít komoly jelentőséget a pénteki köridőknek, azt elismeri, hogy a Ferrari autója jól működött a Nürburgringen – még a hűvös hőmérsékletek közepette is.

„Ugyanolyan péntek, mint a többi. Az első benyomásaim jók az autóval kapcsolatban, ez pedig megerősítés arra vonatkozóan, hogy jó irányba haladunk” – mondta Alonso a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Mint már korábban is említettem, nem történt csoda Silverstone-ban pusztán a diffúzorra vonatkozó szabályok változása miatt. Az az eredmény a sok fejlesztésnek volt köszönhető, melyeket versenyről-versenyre vezettünk be.”

A kétszeres világbajnok hozzátette, a hűvös időjárás általában a Red Bull autóinak kedvez, azonban ők is egyre jobban alkalmazkodnak az alacsony hőmérsékletekhez. Alonso mindazonáltal elismerte, nem lesz könnyű dolguk szombaton.

„Általában a hideg körülmények nem kedveznek nekünk: ilyen körülmények között a Red Bull még inkább remekel, de rajtunk múlik, hogy megfelelően alkalmazkodunk-e ezekhez a feltételekhez.”

„Emellett a hideg időjárás a stratégiánkra is hatással van az időmérőn, hiszen nem könnyű jó időt elérné az első mért körön. Ha pedig esne, a helyzet még komplikáltabbá válna.”

Alonso a délutáni szabadedzésen egy forró pillanatot is átélt a német versenypályán, hiszen a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel akaszkodott össze: a spanyol megpróbálta megelőzni német riválisát, aki azonban rázárt a féktávon. A Ferrari versenyzője nagy nehézségek árán elkerülte az ütközést, ám kézmozdulatával kifejezte értetlenségét Schumacher felé.

Alonso elmondta, jelentéktelen incidensről van szó, és nem hibáztatja a Mercedes versenyzőjét.

„A Michaellel történt incidens? Semmi sem történt, talán nem látta, hogy jövök, aztán hirtelen fékeznem kellett. Aztán persze egy szokványos pénteken némi akció sem árt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!