Friss hírek

Az elégedett Alonso nem haragszik Schumacherre

Jelesre vizsgázott a Ferrari autója a Német Nagydíj pénteki edzésnapján – véli a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, akinek izgalmakból is bőven kijutott az első tréningeken.


Jelesre vizsgázott a Ferrari autója a Német Nagydíj pénteki edzésnapján – véli a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, akinek izgalmakból is bőven kijutott az első tréningeken.

A spanyol versenyző a legjobb időt érte el a délelőtt szabadedzésen, délután pedig másodikként zárt a red bullos Mark Webber mögött.

Habár Alonso nem tulajdonít komoly jelentőséget a pénteki köridőknek, azt elismeri, hogy a Ferrari autója jól működött a Nürburgringen – még a hűvös hőmérsékletek közepette is.

„Ugyanolyan péntek, mint a többi. Az első benyomásaim jók az autóval kapcsolatban, ez pedig megerősítés arra vonatkozóan, hogy jó irányba haladunk” – mondta Alonso a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Mint már korábban is említettem, nem történt csoda Silverstone-ban pusztán a diffúzorra vonatkozó szabályok változása miatt. Az az eredmény a sok fejlesztésnek volt köszönhető, melyeket versenyről-versenyre vezettünk be.”

A kétszeres világbajnok hozzátette, a hűvös időjárás általában a Red Bull autóinak kedvez, azonban ők is egyre jobban alkalmazkodnak az alacsony hőmérsékletekhez. Alonso mindazonáltal elismerte, nem lesz könnyű dolguk szombaton.

„Általában a hideg körülmények nem kedveznek nekünk: ilyen körülmények között a Red Bull még inkább remekel, de rajtunk múlik, hogy megfelelően alkalmazkodunk-e ezekhez a feltételekhez.”

„Emellett a hideg időjárás a stratégiánkra is hatással van az időmérőn, hiszen nem könnyű jó időt elérné az első mért körön. Ha pedig esne, a helyzet még komplikáltabbá válna.”

Alonso a délutáni szabadedzésen egy forró pillanatot is átélt a német versenypályán, hiszen a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel akaszkodott össze: a spanyol megpróbálta megelőzni német riválisát, aki azonban rázárt a féktávon. A Ferrari versenyzője nagy nehézségek árán elkerülte az ütközést, ám kézmozdulatával kifejezte értetlenségét Schumacher felé.

Alonso elmondta, jelentéktelen incidensről van szó, és nem hibáztatja a Mercedes versenyzőjét.

„A Michaellel történt incidens? Semmi sem történt, talán nem látta, hogy jövök, aztán hirtelen fékeznem kellett. Aztán persze egy szokványos pénteken némi akció sem árt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Az elégedett Alonso nem haragszik Schumacherre
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata
Verstappen: Érezhetően más az új Red Bull
Jövő csütörtökön tart bemutatót a Haas F1-es csapata
F1Világ YouTube
Készülj az F1-es szezonra magyar riportfilmekkel!