Friss hírek

Az első képek a Lotus új versenygépéről

A jövő évben bemutatkozó új Lotus F1 Team nyilvánosságra hozta az első fotókat 2010-es versenygépe modelljéről, melynek tesztelése hamarosan megkezdődik a szélcsatornában.

A jövő évben bemutatkozó új Lotus F1 Team nyilvánosságra hozta az első fotókat 2010-es versenygépe modelljéről, melynek tesztelése hamarosan megkezdődik a szélcsatornában.

A csapat technikai részlegének vezetője, Mike Gascoyne úgy gondolja, hogy remekül haladnak a felkészüléssel, ám tisztában van azzal, hogy még rengeteg munka vár rájuk a jövő évi szezonnyitóig.

“A szélcsatorna tesztek kezdete mindig nagyon fontos lépés egy új forma-1-es autó fejlesztésében, de ez különösen izgalmas számunkra, ugyanis első szezonunkra készülünk” – mondta a szakember a csapat által szerdán kiadott közleményben.

A maláj támogatást élvező Lotus istálló alig egy hónappal ezelőtt tudta meg, hogy indulhat a jövő évi bajnokságban, miután az irányító testület nekik ítélte meg a korábban a BMW Sauber által birtokolt 13. rajthelyet.

“Rengeteget dolgozunk azóta, hogy az FIA megerősítette indulásunkat” – folytatta Gascoyne, aki elárulta, hogy sokáig úgy készültek a jövő évre, hogy még nem volt biztos az indulásuk.

“Igazából azóta dolgozunk, hogy először megpróbáltunk bekerülni, így már volt elképzelésünk bizonyos dolgokról.”

“Az infrastruktúra, az anyagi háttér, a gyár, és a topmenedzsment már a helyén volt. Azonban azután, hogy szeptember közepén hivatalosan is megerősítésre került a nevezésünk, képesek voltunk felgyorsítani a toborzást, és az autó fejlesztési folyamatát.”


A 2010-es bajnokság öt hónap múlva, március közepén veszi kezdetét Bahreinben, és a brit szakember biztos abban, hogy csapata minden gond nélkül elkészül addigra, és ott lesz a rajtrácson a sivatagi ringen.

A Lotus egyelőre még nem nevezte meg versenyzőit, azonban megbízható források szerint a Toyotától távozó Jarno Trulli előrehaladott tárgyalásokat folytat a csapat vezetésével.

“Árgus szemekkel figyeljük a versenyzői piacot, hogy a lehető legjobb felállással kezdhessük meg a következő szezont. A maláj versenyzőkre különösen odafigyelünk, azonban egyelőre még nem hoztunk döntést ebben a kérdésben” – mondta Gascoyne.

“Sokoldalú versenyzőkre van szükségünk. Megbízható és technikailag jól felkészült pilótákat szeretnénk, akik segíthetnek az autó fejlesztésében a szezon során, akik ki vannak éhezve a sikerre, és akik minden körülmények között a lehető legtöbbet ki tudják hozni az autóból.”

Gascoyne azt is hozzátette, hogy a tervek szerint február közepén viszik először pályára új autójukat, egy hónappal a szezonnyitó előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!