Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez - F1VILÁG.HU

Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez

HIRDETÉS
A gyengére sikerült időmérő után erős versenyt vár Bahreinben a Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos pilótája, Sergio Perez.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 01: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 01, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202403010633 // Usage for editorial use only //

Miközben Max Verstappen magabiztos teljesítménnyel megszerezte a rajtelsőséget a pénteki időmérőn, a Red Bull másik autójával köröző Sergio Perez nem tudott a pole pozícióért harcolni, és végül csak a 6. helyről kezdheti meg a mai futamot.Perez elismerte, hibázott a kvalifikáción, ugyanakkor viszont a gumikkal sem taktikáztak jól. Ennek ellenére abban bízik, erős versenyt futhat ma.

„Pozitív napot zárt a csapat. Ami engem illet, én elszúrtam az 1-es kanyart, veszítettem egy tizedet, meg egy kicsit, ez pedig elég volt ahhoz, hogy elbukjam a 2. vagy 3. helyet” — fogalmazott a mexikói versenyző. „Azért is kár, hogy elveszítettük a második szett lágy guminkat a Q2-ban anélkül, hogy szükség lett volna rá. Végül megszakítottuk a kört, de már be volt koptatva a gumik. Mindegy, bőven van mit megnézni a szombati verseny előtt.”

Perez hozzátette, alapvetően úgy érzi, folyamatosan előrelépnek az idei, RB20-as autóval.

„Úgy érzem, remek potenciál van bennünk, és jól értjük az autót is. Kiváló fejlődést mutattunk, most először használtuk az autót kevés üzemanyaggal, és még az időmérőn is sikerült javulnunk. Kár érte, hogy a végén nem tudtuk megmutatni. De azt gondolom, sokkal jobb helyzetben vagyunk, és a versenytempónk is jobb. Úgyhogy meglátjuk, hol végzünk a versenyen.”

„A kanyarbejárati stabilitás jól. Nyilván ez még mindig egy Red Bull-autó, de úgy érzem, remek lépést tettünk előre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok
Összetűzés, majd ellentmondás a Ferrari két pilótája között
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn
Piastri: Gyors autók vannak mögöttünk!
Hamilton a 18. rajthelyéről: Sz*r ügy

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!