Az Epsilon nem riadt vissza a Forma-1-től - F1VILÁG.HU

Az Epsilon nem riadt vissza a Forma-1-től

HIRDETÉS

Az Epsilon Euskadi vezére, Joan Villadelprat elmondta, hogy csapata az újoncok küszködése ellenére is mindent megtesz annak érdekében, hogy megszerezze a még üresen álló rajthelyet, és már a jövő évben bemutatkozhasson a Forma-1-ben.


Az Epsilon Euskadi vezére, Joan Villadelprat elmondta, hogy csapata az újoncok küszködése ellenére is mindent megtesz annak érdekében, hogy megszerezze a még üresen álló rajthelyet, és már a jövő évben bemutatkozhasson a Forma-1-ben.

A spanyol alakulat már az idei évre is nevezett, ám az irányító testület végül nem adott neki indulási jogot, ami miatt nagyon csalódott volt a vezetőség, különösen azért, mert egyik ellenfele, az US F1 végül rajthoz sem tudott állni.

Az amerikai gárda összeomlásával azonban felszabadult egy hely, amelynek megpályázására már le is járt a határidő, és a szövetség ígérete szerint június végéig döntést fog hozni arról, hogy kinek adja a 13. helyet a 2011-es idényre.

A Prodrive és a Lola már korábban jelezte, hogy kiszállt a harcból, ám a Stefan GP beadta nevezését, ahogy az Epsilon is, amely sokak szerint jóval esélyesebb, mint a szerb alakulat, különösen azután, hogy felmerült a gyanú, hogy gondok vannak Stefanéknál.

Villadelprat azonban mindenkit figyelmeztetett: „Nem jelenthetjük ki azt, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek, hiszen mi is csak egyike vagyunk azoknak a csapatoknak, melyek beadták nevezésüket a jövő évi bajnokságra.”

Bár az idei évben bemutatkozó Virgin, Lotus és Hispania is szemmel láthatóan szenved, és egyelőre még fényévnyire van a már meglévő csapatoktól, Villadelprat úgy gondolja, hogy mindenképpen a Forma-1-ben van a jövő.

„Mindig azt gondolod, hogy ennél jobban tudsz teljesíteni, de én a földön járok, és tisztában vagyok azzal, hogy egy új csapat indítása egyáltalán nem egyszerű, és azonnal nem számíthatsz sikerekre, igazából egy négyéves időszakban kell gondolkodnod” – folytatta.

„Az első szezont el lehet felejteni, négy év kell ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő embereket, megteremtsd a stabilitást a csapaton belül, a gazdasági oldal egyenesbe jöjjön, és minden dolgozó a lehető leghatékonyabban végezze a dolgát.”

A csapatvezető azt is elárulta, hogy a forma-1-es projekten jelenleg is dolgoznak, ám tavaly június/július óta már nem halad olyan jól a munka, hiszen a nevezésük elutasítását követően minden szponzor elpártolt mellőlük, akiket most ismét meg kell győzni arról, hogy igenis jó befektetés támogatni a csapatot.

Hirdetés

„Jelenleg is azon dolgozom, hogy meglegyen az anyagi háttér” – magyarázta. „Egyelőre még nincs meg, de egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy remélhetőleg meggyőzöm az FIA-t, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy nem csak egy, hanem hosszú éveket el tudunk tölteni a Forma-1-ben.”

Korábban úgy volt, hogy az FIA elnöke, Jean Todt a hét elején látogatást tesz az Epsilon spanyolországi gyárában, hogy szemügyre vegye az ottani helyzetet, azonban a rossz idő miatt erre csak később fog sor kerülni.

Villadelprat elmondta, hogy csapata ajtaja mindig nyitva áll az FIA illetékesei előtt, akik akkor látogatják meg a gyárat, amikor csak szeretnék.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!