Friss hírek

Az eredménnyel elégedett, a pályában viszont csalódott Verstappen

Végig meccsben volt a rajtelsőségért, végül azonban nem tudta legyőzni a Mercedeseket a Forma-1-es Portugál Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen. A holland viszont nem csalódott, azt reméli, tartani tudja majd a lépést Lewis Hamiltonékkal a versenyen.

A pole-ból Hamilton, mellőle pedig csapattársa, Valtteri Bottas rajtolhat majd Portimaóban. A Red Bull versenyzője, Verstappen bő 2 tizedes lemaradással a 3. rajtkockát csípte el.

A holland versenyző az időmérő után elárulta, nem volt egyszerű dolguk a mai kvalifikáción, az eredménnyel viszont elégedett.

„Ezen az aszfalton nagyon nehéz működésre bírni a gumikat, szóval nem igazán lehet számítani rá. Mindenesetre elégedett vagyok” – mondta a holland versenyző.

„Azt gondolom, elég tisztességes kört futottam a Q3-ban. Nagyon nehéz volt összhangba hozni az első és a hátsó gumikat, de mondom, nem olyan rossz ez a 3. hely, és természetesen lesz miért harcolni vasárnap. Remélhetőleg közel tudunk maradni.”

Verstappen hozzátette, leginkább azért csalódott, mert nem lehetett boldogulni az abroncsokkal, ráadásul a pálya is nagyon csúszós volt.

„Egész hétvégén nehézkes volt működtetni a gumikat, ráadásul az aszfalt is csúszik. Összességében jó ez az eredmény, de egy kicsit érthetetlen volt a dolog. A leggyorsabb körömet a Q1-ben futottam, utána nem tudtam megismételni, mert nem volt ugyanolyan jó a tapadás.”

„Úgy tűnt, a Q2-ben és a Q3-ban nehezebb volt megfelelő tartományba hozni az abroncsokat, habár úgy érzem, a Q3-ban egy kicsit jobbnak tűnt a dolog, mint a Q2-ben egyetlen mért körön.”

„Viszont nem igazán élveztem a vezetést ezekkel a gumikkal, ilyen tapadás mellett. Voltam itt januárban, és azt hittem, le fog majd nyűgözni az, hogy Forma-1-es autót vezethetek ezen a pályán. De egyszerűen nem lehet nyomni neki. Mintha jégen vezetnénk. Kár érte.”

A holland kifejtette, próbálnak majd jól reagálni a vasárnapi verseny eseményeire.

„Az 1-es kanyarban nem igazán lehet bevetődni. Fontos lesz a rajt, de arról nem igazán vannak információink, hogy a gumik hogyan bírják majd. Szóval megpróbálunk majd ráérezni a dolgokra a versenyen, és meglátjuk, mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!