Az eső mellett problémák is hátráltatták a McLarent - F1VILÁG.HU

Az eső mellett problémák is hátráltatták a McLarent

Nem alakult túl jól a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapja a McLaren számára – a csapatot nemcsak az időjárás, hanem problémák is hátráltatták.

Carlos Sainz az első edzésen 9., a második 14. lett, és bár 45 megtett körrel zárta a napot, úgy érzi, bőven lesz még tennivalójuk a szombati harmadik szabadedzésen.

„Nehéz péntek volt. A leginkább reprezentatív edzés az első volt, de a felét ki kellett hagynunk a motor víznyomásával kapcsolatos probléma miatt” – mondta a spanyol.

 

„A második gyakorláson az eső jött és ment, így kipróbálhattuk az intermediate-abroncsokat, habár nem számítunk arra, hogy holnap, vagy a versenyen eső lesz.”

„A közepes keverékű gumikon futott etapok sajnos ugyancsak nem voltak reprezentatívak. De azzal dolgozunk, amink van, holnap pedig majd meglátjuk, hogy állunk.”

A McLaren másik versenyzője, Lando Norris az első gyakorlást a 8., a másodikat a 18. helyen fejezte be – csapattársához hasonlóan ő sem volt túl elégedett.

„Nem a legjobb péntek” – fogalmazott a brit tehetség.

„Az első edzés nem volt túl rossz, de a másodikon hidraulikus szivárgás merült fel, ami miatt nemigen tudtam körözni. Nem is akartam nagyon nyomni a félig vizes, félig száraz pályán. Amikor esett, slickeken voltunk kint, és csak 1 kört futottam. Majd megnézzünk mindkét autó adatait ma este. A szombati időjárás is elég bizonytalan. Meglátjuk, hogy alakul.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!