Az F1 a fiatal rajongókat célozza meg a sprintversenyekkel - F1VILÁG.HU

Az F1 a fiatal rajongókat célozza meg a sprintversenyekkel

HIRDETÉS
A fiatalabb rajongókat kívánja megfogni a Forma-1 az idei sprintversenyekkel – mondja a száguldó cirkusz sportigazgatója, Ross Brawn.
99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, 07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, starting grid, grille de depart, during the Formula 1 Aramco Gran Premio De Espana 2021 from May 07 to 10, 2021 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmelo, near Barcelona, Spain - Photo Antonin Vincent / DPPI

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, idén három versenyhelyszínen is rövid sprintfutamok váltják majd a szombati időmérőket, ezek végeredménye határozza aztán meg a vasárnapi verseny rajtsorrendjét.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója a minap egy interjúban elárulta, „évek óta szeretnék már kipróbálni a sprintfutamos formátumot”, leginkább azért, mert úgy vélik, az népszerű lehet a fiatalok körében.

„Ez egy olyan formátum, amit ki akarunk próbálni” – mondta Brawn. „A dolgok változnak, az emberek pedig nem feltétlenül akarnak kétórás versenyeket nézni vasárnap délután. Lehet, hogy úgy találjuk, hogy a rövidebb formátum jobban tetszik nekik.”

„Persze nem akarjuk elzavarni lojális szurkolóinkat, akik tényleg a magját képezik a sportnak. Szóval találhatunk-e kombinációt? Ezt próbáljuk most ki. Úgyhogy lesz három ilyen versenyünk idén. Megnézzük a dolgokat, és aztán eldöntjük, mi a következő lépés a jövő szempontjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!