Az F1 bajnokai tudják, másképp kell harcolniuk az agresszív Verstappennel - F1VILÁG.HU

Az F1 bajnokai tudják, másképp kell harcolniuk az agresszív Verstappennel

HIRDETÉS
Másképp viszonyulnak Max Verstappenhez a Forma-1 többszörös világbajnokai, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel, a holland versenyző ugyanis az egyik, ha nem a legagresszívebb versenyző a jelenlegi mezőnyben.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15, Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 and Carlos Sainz of Spain driving the (55) McLaren F1 Team MCL34 Renault battle for position at the start during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21ZQEJVR51W11 // Usage for editorial use only //

A vasárnapi Mexikói Nagydíjon Hamilton már az első körben összeakaszkodott a Red Bull holland pilótájával, és bár mindketten folytatni tudták, értékes pozíciókat veszítettek, Hamiltonnak ráadásul az autója is megsérült a koccanásban.

A címvédő végül győzni tudott Mexikóban, a leintés utáni sajtótájékoztatón pedig arról kérdezték őt, másképp állnak-e hozzá egy Verstappennel megvívandó küzdelemhez, illetve, hogy a hollandot tartják-e a mezőny legagresszívebb pilótájának.

„Eh… igen. Azt hiszem, minden versenyző más egy kicsit. Vannak, akik okosabbak, vannak, akik okosak, agresszívek, és néhányan elég bolondok” – fogalmazott az ötszörös világbajnok.

„Ahogy az ember megtapasztalja a versenyzést másokkal, tudja, hogy kinek kell több helyet hagynia, és kinek nem. De igen, Maxszal jó eséllyel ütközik az ember, ha nem adsz neki extra helyet. Ezúttal nem igen tudtam neki több helyet hagyni. De nem gondolom azt, hogy szándékosan csinálta, vagy ilyesmi… Csak valahogy bevonzza ezeket a dolgokat.”

Amikor a másodikként célba érő Sebastian Vettelt is arra kérték, válaszoljon a Verstappennel kapcsolatos kérdésekre, a német csak helyeselt: „Igen és igen. Ugyanezt gondolom. Ez így igaz.”

Verstappen a vasárnapi versenyen a Mercedes másik versenyzőjével, Valtteri Bottasszal is ütközött, ebben az esetben pedig ő húzta a rövidebbet, hiszen defektet kapott, és a mezőny végére csúszott vissza.

„A semmiből tűnt fel a 13-as kanyar előtt, én pedig nem tudtam semmivé válni” – fogalmazott Bottas.

„Bevetődött és ütköztünk. Ő defektet kapott, szóval… Nem igazán tudtam elkerülni őt, szóval kivívta magának a defektet, ez nem kétséges. De nem tudom… Nyilván minden versenyző más és más. Vannak, akik agresszívebbek, mások kevésbé.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!