Az F1 csapatai több tesztnapot akarnak 2022-ben - F1VILÁG.HU

Az F1 csapatai több tesztnapot akarnak 2022-ben

2022-ben több tesztnapot szeretnének a Forma-1 csapatai, a jelentős szabályváltozások miatt ugyanis fontos lenne, hogy minél több időt tudjanak a pályán tölteni új versenyautóikkal.

Az idei szezont megelőzően mindössze 3 napot tölthettek el teszteléssel a csapatok, a gyakorlást pedig Bahreinben, a szezonnyitó verseny helyszínén rendezték, hogy minimalizálják a költségeket.

2022-ben azonban jelentősen átalakulnak az F1 szabályai, a csapatok pedig szeretnék, ha növelnék a tesztnapok számát.

 

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost azt mondja, jó döntés volt Bahreinbe menni, jövőre viszont több napra lesz szükségük.

„Én mindig pozitívan álltam ahhoz, hogy Bahreinben, vagy Abu Dhabiban teszteljünk, és szerintem péntek és szombat délelőtt meglehetősen jók is voltak a körülmények, péntek délután viszont elég rosszak” – mondta Tost.

„Barcelonában elég nehezek ilyenkor a körülmények. Lehet eső, és hűvös idő. Általában, amikor ott teszteltünk, egy napunk esőben telt, 14ºC körül volt. Ezek nem olyan körülmények, melyek optimálisak a Forma-1 számára.”

„A szezon során le fogunk majd ülni, és döntünk. Jövőre új autóink lesznek, szóval nem hiszem, hogy a 3 tesztnap elég lesz. De megfelelő egyensúlyt kell találnunk a tesztnapok számát és a költségeket illetően, mivel a 2022-es év nem lesz túl olcsó. Mindent számításba kell vennünk.”

Az Aston Martin csapatát irányító Otmar Szafnauer osztja Tost véleményét.

„Ahogy Franz is mondta, egy teljesen új autónk lesz jövőre, ezt pedig számításba kell vennünk” – magyarázta. „Azt gondolom, a 3 tesztnap megfelelő volt az idei évre a 2020-ban történtek fényében, hiszen itt volt a járvány, és az autófejlesztést jelentős mértékben korlátozták.”

„Az időjárást nehéz megjósolni. Péntek délután homokvihar volt, ami nem volt túl ideális, de ahogy Fanz is mondta, Barcelonában eső és hideg lehet.”

„Szóval majd el fogjuk dönteni később, mi lesz a megfelelő megoldás a jövő évre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az F1 csapatai több tesztnapot akarnak 2022-ben
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez
Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco
Az eső sem tudta megállítani, Verstappen óriási előnnyel nyert Monacóban!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!