Friss hírek

Az F1 egy második versenyt is szeretne Kínában

A Forma-1 globális szponzorációért felelős főnöke, Murray Barnett a minap egy interjúban úgy fogalmazott, „imádnák”, ha lehetne egy második versenyük is Kínában.

A Forma-1 globális szponzorációért felelős főnöke, Murray Barnett a minap egy interjúban úgy fogalmazott, „imádnák”, ha lehetne egy második versenyük is Kínában.

Idén Sanghajban tartják a száguldó cirkusz történetének 1000. versenyét – Kína először 2004-ben látta vendégül az F1-es mezőnyt, a királykategória pedig azóta minden évben ellátogatott az ázsiai országba.

„Imádnánk, ha lehetne itt egy második versenyünk is” – mondta Murray Barnett, az F1 globális szponzorációért és kereskedelmi kapcsolatokért felelős vezetője Pekingben.

„Ez talán nem fog rövid időn belül megvalósulni, hiszen már most nagyon sűrű a naptár. De kétségkívül szeretnénk kitalálni, hogyan lehetne még egy nagydíjunk itt. Számos különböző dolgot megvizsgálunk, hogy megpróbáljunk nagyobb érdeklődést generálni helyi szinten.”

„Nem lehetünk itt csupán a versenyhétvége három napjára. Éves jelenlétre van szükségünk, sokkal relevánsabbnak kell lennünk itt, hogy igazi rajongói bázist építsünk ki.”

A jelenlegi naptárban szereplő országok több mint felének nincs saját versenyzője a mezőnyben – így van ezzel Kína is. Ma Qing Hua állt a legközelebb a királykategóriához, ám ő is csak néhány szabadedzésen vett részt a HRT és a Caterham csapataival.

A legjobb esélyekkel most Guan Yo Zhou rendelkezik: a 19 éves tehetség korábban a Ferrari juniorversenyzője volt, nemrég pedig csatlakozott a Renault juniorprogramjához. Idén a Forma-2-ben áll rajthoz.

„Szeretnénk őt az F1-ben látni” – mondta Barnett.

„Alapvetően ez a csapatokon múlik, de szerintem ők is felismerik, hogy Kína milyen fantasztikus lehetőséget jelent. Ki tudja? Talán hamarosan az F1-ben láthatjuk őt.”

A Forma-1 mezőnye egyébként 2020-ban egy másik ázsiai országba, Vietnámba is ellátogat, korábban pedig Dél-Koreában és Indiában is vendégeskedett.

„Megtanultuk, mit csináltunk rosszul ezen versenyek esetében” – fogalmazott Barnett.

„Igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy nem követjük el újra ezeket a hibákat. Mindkét versenynek rövid távra szóló szerződése volt, és mi kétségkívül hiszünk abban, hogy hosszú távra invesztáljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!