Az F1-es Belga Nagydíj előzetes rajtrácsa - F1VILÁG.HU

Az F1-es Belga Nagydíj előzetes rajtrácsa

HIRDETÉS
Rendkívüli izgalmakat hozott a Forma-1-es Belga Nagydíj szombati, esőáztatta időmérő edzése. A pole-t végül Max Verstappen kaparintotta meg.
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: A general view of parc ferme as pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing, second place qualifier George Russell of Great Britain and Williams and third place qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP stop during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2021 in Spa, Belgium. (Photo by John Thys - Pool/Getty Images)

A legnagyobb meglepetést viszont a Williams pilótája, George Russell szolgáltatta, aki nem elég, hogy bejutott az időmérő utolsó szakaszába, de a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont legyűrve a 2. helyet szerezte meg.

Nem mindenki volt ilyen szerencsés: bár jó eséllyel a pole-ért harcolhatott volna, Lando Norris számára kiábrándító véget ért a kvalifikáció, a Q3 elején ugyanis csúnyán a falnak csapta autóját. Bár az előzetes rajtrácson a brit még a 9. kockában szerepel, szinte bizonyos, hogy Norris hátrébbról kell, hogy rajtoljon. Úgy tudjuk, autójában váltót cserélt a McLaren, és nem kizárt, hogy új erőforrásra is szüksége lesz.

Valtteri Bottas és Lance Stroll a Magyar Nagydíj első körében történt balesetei miatt 5 rajthelyes büntetést kaptak.

A végleges rajtrácsot a futam előtt 1 órával hozza nyilvánosságra a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Belga Nagydíj előzetes rajtrácsa:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!