Az F1-es csapatfőnökök egyetértenek a programmódosítással - F1VILÁG.HU

Az F1-es csapatfőnökök egyetértenek a programmódosítással

HIRDETÉS
Megváltoztatták a Japán Nagydíj hétvégi menetrendjét, miután kiderült, hogy a tájfun éppen szombaton, az időmérő edzés idején éri el Suzukát.
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

Az FIA már korábban tájékoztatást adott arról, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik az előrejelzéseket, és amennyiben szükséges, úgy változtatni fognak a programon. 

Végül így is történt: az időmérőt vasárnap, a verseny előtt néhány órával fogják megtartani, ám lehetséges, hogy erre sem fog sor kerülni a nagy szél miatt. Ebben az esetben a futamon a második szabadedzés eredményei alapján fognak elrajtolni a versenyzők. 

A szervezők nem kockáztatnak azok után, hogy 2014-ben Jules Bianchi végzetes balesetet szenvedett, amikor a futamot eredeti időpontjában megtartották annak ellenére, hogy a Phanfone tájfun elérte a pályát. 

Éppen ezért a csapatfőnökök is egyetértenek a döntéssel, így egy percig sem vitatják, hogy szükség volt-e az időmérő elhalasztására. 

„Ez sajnálatos a rajongókra nézve, de teljes mértékben tiszteletben tartjuk a döntést, mert a biztonság az első” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. 

Az olasz szakemberrel Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is egyetért: 

„Úgy gondolom, ez volt a helyes döntés a szervezők részéről, mert a biztonság a legfontosabb” – nyilatkozta. 

Amennyiben az időmérőt a szélvihar miatt mégsem tudnák megtartani, a második szabadedzés végeredménye alapján fog elrajtolni a mezőny a futamon.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!