Friss hírek

Az F1-es csapatok ellenzik az Andretti érkezését, és ennek egyszerű az oka

Christian Horner vállalta a rossz zsaru szerepét és elmondta, a Forma-1-es istállók nagy része miért nem örülne egy tizenegyedik F1-es csapat csatlakozásának.

Az amerikai autósport világának egyik legnívósabb csapata minden erejével azon dolgozik, hogy éveken belül rajthoz álljon a Forma-1-ben, a száguldó cirkusz mezőnye azonban ennek nem tud felhőtlenül örülni. Az Andretti olyannyira komolyan gondolja az F1-es csatlakozását, hogy a Cadillac-kel szövetkezve vált visszautasíthatatlanul vonzó kérővé a Liberty Media számára, tízből nyolc csapat azonban kétkedve figyeli a két fél ismerkedését. Christian Horner, a Red Bull főnöke nyíltan felvállalta ennek okát. Természetesen a csapatokat illető jogdíjakról van szó, amiből az új alakulatnak csak úgy jutna, ha a meglévő csapatok kevesebbet kapnak belőle.

Ha beengedünk egy-két új csapatot, azzal felhígítjuk a tíz jelenlegi franchise értékét, amelyek a csapatok – különösen a mezőny hátsó felében lévők – számára most jelentősen megnövekedett értéket képviselnek. Akik őket támogatják [McLaren és Alpine], azok vagy partnerségben állnak velük, vagy erőforrást készülnek szállítani a számukra. A többiek feltették a kérdést: Várjunk csak, miért adnánk oda a nekünk járó díj egy részét?” – magyarázta Horner, aki ennek ellenére egyébként tárt karokkal fogadná egy ilyen nívós csapat érkezését. Azt azonban leszögezte, az F1-nek alaposan körbe kell járnia a kérdést, mivel hosszú ideje ez az első olyan időszak, amikor a mezőny teljes egésze anyagilag stabil lábakon áll.

Hirdetés
 

„Szerintem jelenleg mind a tíz csapat nagyszerű formának örvend, ami részben a sport népszerűségének köszönhető, de a költségvetési korlátozás és a korlátozott számú mezőny is közrejátszik ebben. Szerintem a Forma-1-nek alaposan át kell gondolnia a kérdést, különben a későbbiekben saját magának okozhat problémát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az F1-es csapatok ellenzik az Andretti érkezését, és ennek egyszerű az oka
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát
Russell: A Mercedes fejlesztések nélkül javult ekkorát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!