Az F1-es csapatok ellenzik az Andretti érkezését, és ennek egyszerű az oka - F1VILÁG.HU

Az F1-es csapatok ellenzik az Andretti érkezését, és ennek egyszerű az oka

HIRDETÉS
Christian Horner vállalta a rossz zsaru szerepét és elmondta, a Forma-1-es istállók nagy része miért nem örülne egy tizenegyedik F1-es csapat csatlakozásának.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 19: Mike Krack, Team Principal of the Aston Martin F1 Team, Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Laurent Rossi, CEO of Alpine F1 attend the Team Principals Press Conference prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 19, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Az amerikai autósport világának egyik legnívósabb csapata minden erejével azon dolgozik, hogy éveken belül rajthoz álljon a Forma-1-ben, a száguldó cirkusz mezőnye azonban ennek nem tud felhőtlenül örülni. Az Andretti olyannyira komolyan gondolja az F1-es csatlakozását, hogy a Cadillac-kel szövetkezve vált visszautasíthatatlanul vonzó kérővé a Liberty Media számára, tízből nyolc csapat azonban kétkedve figyeli a két fél ismerkedését. Christian Horner, a Red Bull főnöke nyíltan felvállalta ennek okát. Természetesen a csapatokat illető jogdíjakról van szó, amiből az új alakulatnak csak úgy jutna, ha a meglévő csapatok kevesebbet kapnak belőle.

Ha beengedünk egy-két új csapatot, azzal felhígítjuk a tíz jelenlegi franchise értékét, amelyek a csapatok – különösen a mezőny hátsó felében lévők – számára most jelentősen megnövekedett értéket képviselnek. Akik őket támogatják [McLaren és Alpine], azok vagy partnerségben állnak velük, vagy erőforrást készülnek szállítani a számukra. A többiek feltették a kérdést: Várjunk csak, miért adnánk oda a nekünk járó díj egy részét?” – magyarázta Horner, aki ennek ellenére egyébként tárt karokkal fogadná egy ilyen nívós csapat érkezését. Azt azonban leszögezte, az F1-nek alaposan körbe kell járnia a kérdést, mivel hosszú ideje ez az első olyan időszak, amikor a mezőny teljes egésze anyagilag stabil lábakon áll.

„Szerintem jelenleg mind a tíz csapat nagyszerű formának örvend, ami részben a sport népszerűségének köszönhető, de a költségvetési korlátozás és a korlátozott számú mezőny is közrejátszik ebben. Szerintem a Forma-1-nek alaposan át kell gondolnia a kérdést, különben a későbbiekben saját magának okozhat problémát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!