Az F1-es csapatok közös közleményben álltak ki Wolffék mellett! - F1VILÁG.HU

Az F1-es csapatok közös közleményben álltak ki Wolffék mellett!

Az összes Forma-1-es csapat közleményben reagált azokra a vádakra, melyeket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fogalmazott meg kedden a Mercedest irányító Toto Wolff-fal, valamint feleségével, Susie-val kapcsolatban.

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, az FIA kedden közleményt adott ki, melyben megerősítette, vizsgálatot kezdeményeztek a Mercedes F1-es csapatát irányító Toto Wolff, valamint felesége, az F1 Academy ügyvezetője, Susie Wolff ellen. A feltételezések szerint Wolff bizalmas információk birtokába juthatott a Formula One Management (FOM) tevékenységeivel kapcsolatban, melyek rivális csapatfőnököknek nem állnak rendelkezésére — miközben felesége, Susie a csapatfőnökök közti megbeszélésekről szerezhetett információkat, melyek előnyösek lehetnek a FOM számára. 

A hírre aztán reagált a Mercedes F1-es csapata is, ebben azt írják: „A csapat felé semmiféle kommunikáció nem történt az FIA megfelelőségi osztályától az ügy kapcsán, és nagyon meglepő, hogy egy sajtóközleményből szereztünk tudomást a vizsgálatról.” 

De az ügyben a Formula One Management is közleményt adott ki, ebben azt írják, téves, amit a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állít. Az F1 által kiadott kommüniké említést tesz arról is, az FIA nem egyeztetett velük az ügy kapcsán.

Szerda délután aztán a Mercedes összes riválisa közös közleményben állt ki Toto Wolff és felesége mellett — leszögezve, hogy egyikük sem emelt panaszt az FIA-nál.

„Megerősíthetjük, hogy nem tettünk semmiféle panaszt azzal kapcsol, hogy bizalmas jellegű információk kerültek továbbításra egy F1-es csapatfőnök és egy FOM-alkalmazott között. Örömmel és büszkén támogatjuk az F1 Academyt és ügyvezető igazgatóját annak révén, hogy szponzorálunk egy résztvevőt a következő idénytől kezdődően” — áll a közleményben, amit az F1-es csapatok egyenként tettek közzé.

A nap folyamán egyébként a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is megszólalt, és határozottan cáfolta, hogy bepanaszolták volna Wolffot és feleségét.

„Komoly rivalizálás van köztünk a pályán, de semmiféle hivatalos panaszt nem tettünk sem Susie-va, sem Totóval, sem a Mercedesszel kapcsolatban az FIA felé” — fogalmazott. „Sőt, valójában a Red Bull az a csapat, mely a leginkább érintett az F1 Academyben, hiszen a két Red Bull-tulajdonú csapat három autót is indít. Szorosan együtt dolgozunk Susie-val, aki nagyszerű munkát végez az F1 Academyben.”

„Szóval azt gondolom, hogy — akárcsak a többiek — mi is nagyon meglepődtünk azon a közleményen, ami kikerült múlt este.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!