Friss hírek

Az F1-es csapatoknak megígérték, június végéig megkapják a 2021-es szabályokat

A Forma-1 csapatai ígéretet kaptak arra, június végéig kidolgozzák a 2021-es szezontól aktuális motorszabályok részleteit.

A Liberty Media és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselői pénteken, Monacóban ültek össze a Forma-1 csapataival, hogy a száguldó cirkusz jövőbeli reguláiról folytassanak újabb egyeztetéseket.

Úgy tudni, a Pirelli képviselői nem voltak jelen a meetingen, ott volt azonban az FIA elnöke, Jean Todt, aki az eredeti tervek bahreini prezentációján még nem vett részt.

A találkozón a hírek szerint az új szabályok gazdasági velejárói szolgáltatták a legfőbb témát, de az új motorszabályokról is szó esett. Jean Todt pedig ígéretet tett, azokat részletesen kidolgozzák majd június végére.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője a találkozót követően azt mondta, örül Todt szavainak, „mert szükség volt már egy kitűzött határidőre”.

„Úgy gondolom, a csapatok nemcsak a motorszabályokkal, de a Forma-1 irányításával kapcsolatos egyensúllyal, a gazdasági hatásokkal és a különféle sportszakmai ügyekkel kapcsolatban is szeretnének tisztán látni, hiszen gyors alkalmazkodásra lesz majd szükség a 2021-ben érkező teljesen új Forma-1 kapcsán” – fogalmazott.

A Renault Sport F1-es főnöke, Cyril Abiteboul mindazonáltal a Sky Sports F1 televíziónak adott nyilatkozatában azt mondta, szerinte „hetekig, de akár hónapokig” is eltarthat, mire a csapatok kézhez kapják a végleges szabályokat tartalmazó dokumentumokat.

Nemcsak a motorszabályok, hanem a tervek szerint bevezetésre kerülő költségvetési plafon is fontos összetevője a változásoknak. Ezt a hírek szerint évi 150 millió dollárban határoznák meg.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója ennek kapcsán úgy fogalmazott, egy folyamatra, nem pedig azonnali bevezetésre lesz szükség.

„Több év alatt kellene lezajlania ennek, és meg kell fontolni a különféle struktúrákat. És figyelembe kell venniük a visszajelzéseinket” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!