Az F1-es Magyar Nagydíjat már nézők előtt rendeznék - F1VILÁG.HU

Az F1-es Magyar Nagydíjat már nézők előtt rendeznék

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt azt reméli, a nyár közepére tervezett Magyar Nagydíjat már nézők előtt tudják megtartani.

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi, mogyoródi versenyt zárt kapuk mögött tartották meg, és bár a harmadik hullám továbbra is tombol hazánkban, a Magyar Nagydíj szervezői abban bíznak, nyáron már lehetőségük lesz arra, hogy nézőket is beengedjenek a lelátókra.

„Reményeink szerint a tavalyelőttihez hasonló telt házzal rendezhetjük meg az augusztusi Magyar Nagydíjat, de van vészforgatókönyvünk arra az esetre is, ha nem lesz lehetőség” – mondta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

Gyulay Zsolt hozzátette: „A Hungaroringen 42.182 ülőhely van, ötven százaléknál ez 21.091, harminc százalékos kihasználtságnál 14.060 nézőt jelent, ehhez jönnek az állóhelyek. Korlátozások esetén zónákat alakítunk ki, Covid-biztos büfé-szolgáltatással. A Hungaroring egyébként a tőle telhetően részt vesz a járvány elleni küzdelemben: a pálya parkolójában időszakosan tesztállomás működik, az egészségügyi dolgozók iránti tisztelete jeléül pedig a versenypálya vezetősége felajánl egy tribünt a Magyar Nagydíjon azoknak, akik immár egy éve a frontvonalban harcolnak.”

Az idei Magyar Nagydíjat július 30. és augusztus 1. között tartják majd a mogyoródi versenypályán.

A Hungaroring ma jelentette be, hogy a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével megkezdődik a mogyoródi versenypálya felújítása. A munkálatok a 2022-es Magyar Nagydíj után kezdődhetnek meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az F1-es Magyar Nagydíjat már nézők előtt rendeznék
Az F1-es Spanyol Nagydíj végleges rajtrácsa
Norris: Remélem, Max nem fog feltartani!
Wolff: Dühítő, de Verstappen külön szintet képvisel

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!