Az F1-es orvosi autó sofőrje nem utazhat el a szezon utolsó versenyeire - F1VILÁG.HU

Az F1-es orvosi autó sofőrje nem utazhat el a szezon utolsó versenyeire

HIRDETÉS
Szinte bizonyos, hogy kénytelen lesz kihagyni a 2021-es Forma-1-es szezon utolsó versenyeit a száguldó cirkusz orvosi autóját vezető Alan van der Merwe. A dél-afrikai ex-versenyző nemrég Dr. Ian Roberts főorvossal együtt megfertőződött a koronavírussal.
Alan van der Merwe

Van der Merwe tavaly márciusban egyszer már átesett a koronavírus-fertőzésen, a múlt hétvégi Török Nagydíj előtt nem sokkal pedig újra pozitív tesztet produkált. Mivel a mellette ülő F1-es főorvos, Dr. Ian Roberts tesztje ugyancsak pozitív eredményt hozott, egyikük sem utazhatott el Isztambulba.

Az orvosi autó sofőrje nemrég közösségi oldalán megerősítette, személyes okokból úgy döntött, nem oltatja be magát a vírus ellen, Katarba és Szaúd-Arábiába azonban oltási igazolással lehet csak belépni, és úgy hírlik, az abu dhabi paddockot is ezzel lehet csak látogatni majd.

„Svájcban (én félig svájci vagyok) és más fejlett országokban a korábbi megfertőződés ugyanannyira számít, mint az oltás” – fogalmazott Van der Merwe közösségi oldalán.

„Bízom abban, hogy ezek az országok tudják, mit csinálnak, ugyanakkor pedig tiszteletben tartom azokat az országokat is, akiknél szigorúbbak a szabályok, és nem utazom oda. Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy potenciálisan kevésbé lehetek foglalkoztatható, vagy korlátozhatják a szabadságomat a döntésem miatt.”

„Az, hogy nem a kényelmet választom a saját egészségem helyett, nem jelenti azt, hogy önzésből döntök. Mindannyian egészségesek akarunk lenni. Továbbra is betartom a közösségi irányelveket, amennyire csak lehet, minimalizálom a kockázatot, és tiszteletben tartom mások döntését.”

„Folyamatosan tesztelnek bennünket, maszkot viselünk, távolságot tartunk és buborékban vagyunk (az én buborékom csak Ianből és belőlem áll), hogy csökkentsük a vírus terjedését. Charterjáratokkal utazunk, karanténban vagyunk, önkéntesen elvonulunk a versenyek között, és ennek köszönhetően tudtunk ilyen messzire eljutni a pandémia alatt.”

„Az oltások biztonságosnak és hatékonynak bizonyulnak az emberek túlnyomó többsége számára. De mi van akkor, ha nem vagy benne a többségben? Automatikusan ki kell, hogy zárjanak a társadalomból? Fel kell áldozni néhány ember egészségét a vakcina bevezetésének érdekében?”

„Én csupán azokban az adatokban bízhatok, amiket tapasztalatok magam körül azokon keresztül, akik már átestek a fertőzésen, róluk tudom, hogy milyen volt a betegségük súlyossága, és az ő átoltottságukról van információm. Ez persze nem ássa alá azokat az adatokat, amiket bárki más használni szeretne, de azok nem változtatnak az én valóságképemen és a személyes körülményeimen.”

„A kétségek elkerülése végett: ha be akarod oltatni magad, oltasd! Az oltás mellett vagyok azok esetében, akik meg akarják kapni, és megkaphatják. A véleménykülönbség teljesen rendben van. De a gyűlölet, a rasszizmus, a személyes támadások, azok a mondatok, hogy remélik, hogy meghalok, vagy próbálnak kirúgatni, és a többi… Őket egyszerűen csak letiltom!”

Hirdetés

Van der Merwe helyett Törökországban a Forma-E orvosi autójának sofőrje, Bruno Correia körözött az orvosi autóval, míg Dr. Ian Robert feladatait Dr. Bruno Francheschini vette át.

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi megerősítette, a beutazási korlátozások miatt az F1-es személyzet bizonyos tagjai nem lehetnek majd ott a fent említett futamokon – közéjük tartozik Alan van der Merwe is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!