Friss hírek

Az F1-es versenyigazgató figyelmeztette a bajnoki riválisokat

A Forma-1 állandó versenyigazgatója, Michael Masi a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj hétvégéje előtt figyelmeztette a világbajnoki riválisokat, akár pontlevonásra is számíthatnak, amennyiben sportszerűtlen magatartást tanúsítanak.

Lewis Hamilton és Max Verstappen azonos pontszámmal érkezett meg az év utolsó F1-es versenyének helyszínére, a múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon pedig forrtak az indulatok, a vitás incidensek után pedig Verstappen két büntetést is kapott.

A Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi nemrég egy interjúban azt mondta, nagyon reméli, hogy fair küzdelemben, a versenypályán dől el a bajnoki cím sorsa, az Abu Dhabi Nagydíjat megelőzően a csapatok számára elküldött dokumentációjában pedig felhívta a résztvevőket arra, a nem megfelelő magatartást szankcionálni fogják.

Masi a Nemzetközi Sportkódex vonatkozó pontjaiból is idézett, illetve kiemelte azokat a büntetési tételeket, melyekre számíthatnak a csapatok és a versenyzők a szabálytalanságok esetén. Ezek közé tartozik a további versenyekre való felfüggesztés, illetve a világbajnoki pontok levonása is.

A Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj programja pénteken kezdődik majd a szabadedzésekkel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!