Friss hírek

Az F1-es versenyigazgató védelmére kelt a Ferrari

A Forma-1-es versenyigazgató, Michael Masi védelmére kelt a Ferrari csapatát irányító Mattia Binotto, aki szerint az ausztrál szakembernek volt a legnehezebb dolga a világon a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj idején.

Masit rengeteg kritika érte a 2021-es szezon utolsó versenye után, ahol egy meglehetősen vitatható döntést hozott azzal, hogy az élen álló Lewis Hamilton, illetve az őt üldöző Max Verstappen közül elengedte a lekörözött versenyzőket, hogy visszavegyék köreiket.

Verstappen a futam utolsó körében a frissebb gumikon támadást tudott indítani Hamilton ellen, és a brit pilótát megelőzve megnyerte a versenyt, ezáltal pedig a világbajnoki címet.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto ugyanakkor Masi védelmére kelt, szerinte ugyanis az F1-es versenyigazgatónak rendkívül nehéz dolga volt. A szakember szerint Masi bárhogy is dönt, egyik csapat biztosan elégedetlen lett volna.

„Azt gondolom, bármilyen döntést is hozzon versenyigazgatóként, valaki mindig elégedett lesz, valaki pedig mindig elégedetlen” – mondta Binotto újságíróknak nyilatkozva. „Nem kétséges, hogy neki volt akkor az egyik legnehezebb munkája az egész földkerekségen.”

Binotto ugyanakkor azt mondja, fontos, hogy tanuljanak a történtekből, ezért nyitottak arra, hogy átbeszéljék a többi csapattal az abu dhabi eseményeket.

„Mindenki érdekében fontos, hogy megtanuljuk a leckéket, ha voltak. Azt gondolom, ez meg is fog történni az F1 Bizottságon belül, ahol megvitatjuk majd az ügyet, az eseményeket és a helyzeteket, hogy ha lehet fejlődni a jövőt tekintve, akkor azt meg is tegyük.”

„Ez a Motorsport Világtanács kötelessége, ami az egyik legfontosabb. Ferrariként boldogan leülünk majd a többi csapatfőnökkel, az FIA-val és az F1 képviselőivel, ha átbeszéljük, lehetett-e volna másképp csinálni valamit.”

„De azt gondolom, nem helyénvaló megítélnem bizonyos döntéseket, mert hangsúlyozom, véleményem szerint nagyon nehéz szituáció volt. Úgy hiszem, megvannak a megfelelő okai annak, hogy így jártak el. Talán lehetett volna valamit másképp csinálni, de nehéz megítélni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!