Friss hírek

Az F1-es versenyigazgatót bírálja a McLaren csapata

Meglehetősen éles kritikát fogalmazott meg a múlt vasárnapi Azeri Nagydíjjal kapcsolatban a versenyirányítás felé a McLaren Forma-1-es csapatát irányító Andreas Seidl.

A szakember azt kifogásolta, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és Michael Masi versenyigazgató nem indított vizsgálatot akkor, amikor Max Verstappen balesetekor több versenyző sem lassított le kellő mértékben – ahogy egyébként azt a szabályok a sárga zászlós jelzéseknél előírják.

Az már a verseny közvetítése során kiderült, a McLaren üzent Masinak, meglepőnek tartották ugyanis, hogy Yuki Tsunodát nem helyezték vizsgálat alá a sárga zászlók figyelmen kívül hagyása miatt.

Michael Masi válasza az volt: „Egyszerű a dolog, az egész mezőnyt meg kellene büntetni, amiért nem lassítottak a dupla sárga zászlós jelzésnél a szabályok szerint”.

Amikor a McLarennél azt válaszolták, Tsunoda szabályszegése „nyilvánvaló” volt, Masi úgy reagált, „mindegyik nyilvánvaló volt”, és meg át fogja beszélni a történteket a versenyzőkkel a Francia Nagydíjat megelőző értekezleten.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke azt mondja, a szabályok tisztázására nem lesz szükség, hiszen azok egyértelműek – egész egyszerűen rossz döntést hozott az FIA azzal, hogy nem lépett fel az ügyben.

„Véleményem szerint olyan dolgok történtek a versenyek, amik határozottan nem voltak rendben” – mondta a szakember. „Főleg annak fényében, hogy mi miért kaptunk büntetést az időmérőn. De minden, amit tehetünk, hogy ilyenkor jelentjük az esetet.”

„Ha a versenyigazgató úgy gondolja, hogy nem szükséges a vizsgálat, mert mindenki csinálja, azzal viszont határozottan nem értek egyet. Michael Masit kell megkérdezni erről.”

Michael Masi a 2019-ben elhunyt Charlie Whiting helyét vette át a versenyigazgató székben, Seidl pedig azt mondja, alapvetően elégedettek is a munkájával.

„Alapvetően nagyon elégedettek vagyunk Michael munkájával, ami egy nagyon nehéz feladatkör. De részünkről a legfontosabb az átláthatóság és a következetesség, és a megfelelő dialógus, ami általában megvan vele.”

„Természetesen vannak helyzetek időről időre, amikor nem értünk egyet. Ez normális. Mi egy versenyző csapat oldalán vagyunk, ő pedig az FIA oldalán. De amióta átvette ezt a feladatkört, szerintem nagyszerű munkát végez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!