Az F1-es világbajnok szerint Ricciardo nem fog visszatérni a mezőnybe - F1VILÁG.HU

Az F1-es világbajnok szerint Ricciardo nem fog visszatérni a mezőnybe

HIRDETÉS
Az 1980-as év Forma-1-es világbajnoka, Alan Jones szerint honfitársának, Daniel Ricciardónak nemigen lesz lehetősége arra, hogy visszatérjen a száguldó cirkusz mezőnyébe.
Daniel Ricciardo, McLaren, in cockpit

Ricciardo mostanáig 232 F1-es versenyen állt rajthoz, a tavalyi szezont követően pedig kikerült a mezőnyből, miután csapata, a McLaren nem volt elégedett szolgálataival, és felbontotta megállapodását. A 33 esztendős ausztrál idén a Red Bull tartalékosaként tevékenykedik, elsősorban az istálló szimulátorában segédkezik – és bevallottan egy kicsit szeretett volna eltávolodni a Forma-1 körforgásától.

Célja viszont nem változott: 2024-ben szeretne újra versenyezni a királykategóriában, ám hogy erre lesz-e végül lehetősége, az közel sem biztos. Az F1-es világbajnok Alan Jones azt mondja, ő egyelőre nem látja, Ricciardo mely csapattal térhetne vissza a száguldó cirkuszba.

„Kétlem. Végsősoron semmi okot nem látok arra, hogy a Red Bull ne írjon újra alá Perezzel – és nyilvánvalóan Verstappennel. És a Ferrarinál sem látok távozót, szóval nem tudom, hová is mehetne” – fogalmazott a 76 éves ausztrál.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner egyébként nyitott lett volna arra, hogy lehetőséget biztosítson Ricciadónak 2023-ban, elmondása szerint azonban a rutinos pilóta túl sokat kért.

„Természetesen mindenki szeretne jó formában elköszönni, és sajnálatos módon valamilyen okból kifolyólag szerintem még ő maga sem tudja, hogy miért esett vissza a teljesítménye. Az én személyes véleményem szerint túl sok figyelmet és időt szánt a versenyzésen kívüli tevékenységeire. Ez az én véleményem.”

„Ahogy már elmondtam, egyszerűen nem látom, hogy vissza tudna térni a Forma-1-be.”

Jones ugyanakkor igencsak nagy reményeket fűz másik honfitársához, az épp Ricciardo helyét átvevő Oscar Piastrihoz.

„Szerintem világbajnok lehet” – idézi az egykori Williams-pilóta szavait a Herald Sun. „Időről időre felbukkannak kiemelkedő tehetségek, és szerintem ő közéjük tartozik. Az első versenyeken némi balszerencséje volt. 12 hónapig nem versenyzett sehol, szóval megérkezni a Forma-1-be, ráadásul olyan pályákra, melyeken soha nem versenyzett korábban, elég meredek tanulási görbét jelent.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!