Az F1 főnöke is megtartotta volna a rajtrácslányokat, de... - F1VILÁG.HU

Az F1 főnöke is megtartotta volna a rajtrácslányokat, de…

HIRDETÉS
Fotó: F1VILÁG

A Forma-1 elnöke, Chase Carey a minap egy interjúban elárulta, ha kizárólag rajta múlt volna, idén is lennének rajtrácslányok a száguldó cirkuszban. Az üzletember szerint viszont haladni kell a korral, a csinos hölgyek viszont továbbra is jelen lesznek az F1-ben.

A királykategória rajongóinak körében nagy visszhangja volt a Liberty Media döntésének, miszerint száműzi a grid girlöket a Forma-1-es rajtrácsról.

A döntést a tulajdonos azzal indokolta, a rajtrácslányok alkalmazása már nem illik bele a Forma-1 jövőképébe, ráadásul ellenkezik a modernkori társadalmi normákkal is.

Az F1VILÁG olvasóinak még decemberben kértük ki a véleményét – a többség akkor úgy nyilatkozott, szeretné, ha a grid girlök továbbra is jelen lennének a Forma-1-ben.

[totalpoll id=”55661″ fragment=”results”]

Chase Carey, a Forma-1 elnöke a minap egy interjúban elárulta, számítottak a negatív reakciókra, és ő is sajnálja a grid girlök távozását, de meg kellett hozniuk ezt a döntést.

„Számítottunk a reakciókra” – mondta a Forma-1 főnöke a Sport Bild című német lapnak.

„Vannak, akiknek tetszik a döntés, mások pedig aggódnak – főleg azok a rajongók, akik ebben nőttek fel. Tiszteletben tartom ezt. Ha egyedül rajtam múlt volna… Én is szerettem a rajtrácslányokat! És azt is tudom, hogy sok nő büszkeséggel végezte ezt a munkát.”

Fotó: Red Bull

„De ez nem rólam szól, hanem a sportág jövőjéről. És ha van egy jelentős ügyfélkör, mely úgy gondolja, hogy a grid girlök nem illenek bele ebbe a világba, nem szabad elzárkózni. Sokak szerint rendben volt a koncepció, de többek szerint nem. És ami fontosabb, hogy a rajtrácslányok alkalmazása idejétmúlt. És nem szabad olyan makacsnak lennünk, hogy azokhoz a dolgokhoz tartjuk magunkat, amiket 20 évig csináltunk. A világ fejlődik.”

Hirdetés

Carey hozzátette, megígéri, hogy gyönyörű nőket továbbra is láthatunk majd az F1-es versenyhétvégéken.

„Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesznek gyönyörű lányok a versenyeken.. A glamour és a szép hölgyek továbbra is hozzá fognak tartozni a Forma-1-hez, ezt megígérhetem.”

Az F1-es főnök reagált a Forma-E-t irányító Alejandro Agag szavaira is, aki szerint az elektromos versenysorozat hamarosan lekörözi a Forma-1-et.

„Örülök, hogy van egy kristálygömbje, mely megmutatja, mi lesz 20-30 év múlva.” – mondta Carey.

„A Forma-E számunkra nem konkurencia. Viszont egy olyasvalamit képvisel, mely mindannyiunk számára fontos: a környezetet. Ám inkább egy utcai party-nak tekinthető, mint sporteseménynek. Akik ott voltak, azt mondták, remekül érezték magukat, mert jó volt a zene és az étel.”

„A Forma-1-et világszerte figyelemmel kísérik, és most lehetőség nyílik arra, hogy új szintre emeljük. Sőt, azt gondolom, a többi sorozat is segíthet minket ebben, mert érdeklődést keltenek. A királykategória pedig mindig a Forma-1 marad.”


[su_service title=”Rajtrácslányok a Forma-1-ben” icon=”icon: camera” size=”20″]

[/su_service]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!