Friss hírek

Az F1 is megvizsgálja a szabályt, ami elvette volna Leclerc pole-ját Monacóban

A Forma-1 versenyigazgatója, Michael Masi elárulta, megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a jövőben elvegyék annak a versenyzőnek a legjobb időmérős körét, aki piros zászlót okoz a kvalifikáción.

A múlt hétvégi Monacói Nagydíjon Charles Leclerc pole pozíciót érő kört futott, majd másodpercekkel a leintés előtt összetörte autóját.

Mivel a baleset miatt piros zászlókkal le kellett inteni az időmérőt, a monacói mögött érkező pilóták nem tudtak javítani.

Az amerikai IndyCar-sorozatban, sőt, az FIA által irányított Forma-E-ben is alkalmazzák azt a szabályt, hogy törlik annak a versenyzőnek a legjobb idejét, aki az időmérős piros zászlós megszakítást okoz. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója pedig hétvégén azt mondta, „intelligens” lépés lenne, ha az F1 is megfontolná ezt.

A Motorsport.com című lap a vasárnapi verseny után megkérdezte a javaslatról Michael Masit, az FIA F1-es versenyigazgatóját, aki nem zárkózott el az ötlettől.

„Mint mindig, ha valami felmerül, az FIA, a Forma-1 és a csapatok megfontolják” – mondta a szakember. „Igen, ismerem az IndyCar-szabályt, ami egyébként számos, az FIA által felügyelt nemzetközi és helyi bajnokságban is jelen van szerte a világon.”

„Megvizsgáljuk, és az érintettekkel együtt eldöntjük, hogy működne-e itt is, vagy sem.”

Masi egyébként világossá vette, Leclerc balesetét látva természetesen fel sem merülhet, hogy a monacói szándékosan ment a falnak.

„Megnézve az esetet, az adatokat, és meghallgatva a csapat kommunikációját, kétlem, hogy bármely versenyző is ennyire durván hajlandó lenne összetörni az autóját, hiszen a következményei súlyosabbak lehetnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!