Az F1 közössége támogatja az imolai verseny törlését - F1VILÁG.HU

Az F1 közössége támogatja az imolai verseny törlését

Támogatják a Forma-1 vezetőségének döntését a száguldó cirkusz csapatai és versenyzői az Emilia-Romagna Nagydíj törlésével kapcsolatban.

Imolában a 2023. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat hatodik versenyhétvégéjét rendezték volna, a futam lebonyolítása azonban az elmúlt napokban komoly veszélybe került, miután Emilia-Romagna régióban a heves esőzések komoly áradásokat okoztak, a természeti katasztrófák pedig halálos áldozatokat is követeltek.

Kedden délután elővigyázatosságból a Forma-1-es paddockot is ki kellett üríteni, a királykategória vezetősége pedig szerdán közleményben adott tájékoztatást arról, a körülményekre tekintettel nem rendezik meg az Emilia-Romagna Nagydíjat, nem akarnak ugyanis további terhet róni a kármentéssel jelenleg túlzottan elfoglalt hatóságokra és segélyszolgálatokra.

Bár temészetesen mindenki csalódott a verseny törlése miatt, a csapatok és a versenyzők teljes mértékben támogatják a döntést.

„Bízom benne, hogy Emilia-Romagnában mindenki biztonságban tud maradni, vigyázzatok egymásra” – üzente közösségi oldalán Lewis Hamilton. „Gondolatban azokkal vagyok, akik érintettek ebben a tragédiában, valamint azokkal a lenyűgöző segélyszolgálatokkal, akik a terepen dolgoznak. Tudom, hogy mindannyian megértjük, hogy a biztonság elsődleges.”

A Ferrari csapata is hivatalos közleményt adott ki a bejelentés után: A Scuderia Ferrarinál dolgozók nevében szeretném kifejezni legmélyebb szimpátiámat azok felé, akik érintettek ebben a borzasztó tragédiában” – fogalmazott Frederic Vasseur csapatfőnök. „Szívszorító látni, amin az emberek keresztülmennek jelenleg.”

A közlemény hozzáteszi: „Teljes mértékben támogatjuk a Forma-1 és az FIA döntését, miszerint törli az imolai versenyt. Bár hazai versenyünkről van szó, ezért különösen fontos számunkra, a legfontosabb az, hogy biztonságban legyen mindenki, aki az érintett régiókban él és dolgozik.”

A Mercedes csapata ugyancsak közleményben reagált a verseny törlésének hírére: „A Mercedes csapata teljes mértékben támogatja a Forma-1, az FIA, a promóterek és a helyi hatóságok döntését, miszerint nem rendezik meg az Emilia-Romagna Nagydíjat.”

De hasonló közleményt adott ki valamennyi Forma-1-es istálló, a versenyzők érdekvédelmi szervezetének [GPDA] elnöke, George Russell úgy fogalmazott, sajnálja a rajongókat is.

„Sajnálatos a rajongók számára, hogy a hétvégi versenyt törölték, de mindig az érintettek biztonsága az elsődleges” – írta a brit versenyző. „A legjobbat kívánom mindenkinek Emilia-Romagna régiójában, illetve a környékbeli területeken, melyeket érintettek ezek az áradások.”

Lando Norris, a McLaren versenyzője közösségi oldalán azt írt: „Imádok versenyezni, de az emberek biztonsága fontosabb. Sajnálom a rajongókat – vissza fogunk térni Imolába! Maradjatok biztonságban!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az F1 közössége támogatja az imolai verseny törlését
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!