Az F1 legendája szerint Hamiltonnak vissza kellene vonulnia - F1VILÁG.HU

Az F1 legendája szerint Hamiltonnak vissza kellene vonulnia

A Forma-1 legendája, a háromszoros világbajnok Jackie Stewart szerint Lewis Hamilton jobban tenné, ha az idei szezont követően szögre akasztaná sisakját, és távozna a száguldó cirkuszból.
2022 Azerbaijan Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

A száguldó cirkusz legeredményesebb versenyzője idén eddig nemigen tudott a győzelmekért harcolni, a Mercedes autója ugyanis jelenleg léptelen felvenni a versenyt a Red Bull és a Ferrari versenygépével. Hamilton ráadásul egy ifjú tehetséget kapott maga mellé csapattársnak, George Russell pedig a szezon első 9 versenyén jobb eredményeket ért el nála.

Sir Jackie Stewart szerint Hamilton jobban tenné, ha befejezné a versenyzést a Forma-1-ben, és jelenlegi hobbijaival kezdene el foglalkozni komolyabban.

„Küszködik most egy kicsit, mert egy új csapattársa van, aki gyorsabb volt nála az időmérőkön eddig, amit nehéz lesz kezelnie” – magyarázta Stewart. „Azt gondolom, ideje távoznia. Ott van neki a zene, a kultúra, imádja a ruhákat, az ezzel való kereskedés pedig abszolút megfelelne neki.”

„Meggyőződésem, hogy nagyon sikeres lesz, mert rengeteg pénzt keres – teljes joggal –, hiszen kora legjobbja volt.”

Stewart hozzátette, Hamilton nagyon sokat tett a Forma-1-ért, neve pedig joggal került fel a legjobbak neve mellé.

„Lewis ott van Ayrton Senna és Alain Prost melett – és talán még Jackie Stewarté mellett is” – mondta nevetve, majd hozzátette, Hamiltonnak abba kellene hagynia már a versenyzést.

„Kár, hogy nem a csúcson hagyta abba, mert nem hiszem, hogy ez már össze fog jönni. Mindenesetre bölcsebb volna, ha abbahagyná ahelyett, hogy keresztül menjen az összes fájdalmon, ami azzal jár, hogy nem tudja elérni azt, amit korábban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!