Friss hírek

Az F1 megerősítette, Portugáliában lehet a szezon harmadik versenye

PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 25: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 and Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF1000  during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 25, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
A Forma-1 vezetősége csütörtökön hivatalos közleményben erősítette meg, céljuk, hogy május 2-án Portugáliában rendezzenek királykategóriás futamot.

Az időpont egyelőre még helyszín nélkül szerepel a világbajnoki sorozat versenynaptárában, egy ideje azonban már tudni lehet, hogy Vietnám helyett Portimao adhat otthont a száguldó cirkusz idei harmadik versenyének.

Végleges döntés viszont még nem született, ezt csütörtökön, az F1 Bizottság ülése után jelentették be.

„A Forma-1 célja, hogy egy portimaoi versenyt rendezzen a versenynaptárban fenntartott időpontban. A végleges megállapodás a promóterrel még megerősítésre vár” – áll a kommünikében.

Az F1 által kiadott közlemény kiemeli, a tavalyi, szigorú protokolloknak köszönhetően a világjárvány közepette sikerült egy 17 futamos bajnokságot rendezni, így optimistán várják az előttünk álló idényt. Azt ugyanakkor elismerik, a koronavírus miatt továbbra is rugalmasnak kell lenniük, és szorosan együttműködnek a versenyrendezőkkel és kormányokkal, hogy a tervek szerint lebonyolíthassák a 2021-es világbajnoki sorozatot.

A világbajnoki sorozat március 28-án, Bahreinben rajtol, majd ezt követően Imolába látogat a mezőny.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek