Friss hírek

Az F1 miatt intett búcsút a Forma-E-nek a Mercedes

Lényegében a Forma-1 miatt döntött úgy a Mercedes, hogy a 2022-es szezon végén kiszáll a Forma-E-ből – ezt nyilatkozta a német gyártó motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

A Mercedes három szezont töltött el az elektromos versenysorozatban, két alkalommal, Nyck de Vries és Stoffel Vandoorne révén pedig az egyéni bajnoki címet is bebiztosította. A stuttgartiak viszont az elmúlt idényt követően elköszöntek a szériától – néhány évvel azután, hogy a német túraautó-bajnokságnak (DTM) is búcsút intettek.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke most egy interjúban elárulta, az F1 olyan népszerű lett, hogy az összes többi bajnokság „eltörpül” mellette.

„Azt gondolom, az F1 olyannyira nagy lett, hogy minden más eltörpült mellette. Nagyon elégedettek és eredményesek voltunk a DTM-ben több mint 30 évig. De elérkezett a pont, ahol gyári csapatként – ha versenyképes akarsz lenni – 40 vagy 50 millió euróra van szükséged, és egész egyszerűen túl kevés térült meg ebből” – magyarázta Wolff.

A Forma-E közönsége évről évre mintegy 20 százalékkal nőtt, ám a televíziós közvetítéseket még így is csak feleannyian nézik, mint a Forma-1 közvetítéseit.

„Ugyanez a helyzet a Forma-E-ben is, a közönségarány egyszerűen nem volt elég jó. Szóval ott van a DTM, ott van a Forma-E, és a Forma-1. Szóval úgy döntöttünk, hogy koncentráljunk arra, hogy megfelelően csináljuk, és az F1-re fordítjuk a forrásainkat, mintsem felosztjuk azokat több dolog miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!