Az F1 most nem akarja új csapatokkal bővíteni a mezőnyt - F1VILÁG.HU

Az F1 most nem akarja új csapatokkal bővíteni a mezőnyt

HIRDETÉS
A közeljövőben nem kívánja bővíteni a csapatok számát a Forma-1 – erről Ross Brawn, a száguldó cirkusz sportigazgatója beszélt egy interjúban.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 13: Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10 leads Sebastian Vettel, Ferrari SF90Charles Leclerc, Ferrari SF90, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 and Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 at the start of the race during the Japanese GP at Suzuka on October 13, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Jelenleg 10 istálló alkotja a királykategória mezőnyt, a koronavírus-járvány okozta krízis azonban egyes csapatokat komoly veszélybe sodort – a Williams például eladósorba került, és jelenleg is befektetőket keres.

A száguldó cirkusz vezetősége számára a prioritás most az, hogy megőrizze a jelenlegi 10 istállót, a rövid távú tervek között pedig nem szerepel a mezőny bővítése.

„Jelenleg mindent 10 csapatra alapozunk, és kétlem, hogy a jelenlegi környezetben szeretnénk új istállóval bővülni” – mondta Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a RaceFans című lapnak.

„Persze nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, és természetesen egy fenntarthatóbb gazdasági környezetet szeretnénk létrehozni a csapatok számára. Úgyhogy biztos vagyok abban, hogy a jövőben más perspektívából vizsgálják majd meg egyesek a Forma-1-et, mint mondjuk 2-3 éve.”

„De 10 csapatunk van, ezek nagyszerű istállók. Tudjuk, hogy némelyiknek támogatásra van szüksége, és arra fókuszálunk, hogy ezt a 10 istállót a lehető legjobb helyzetbe hozzuk.”

„Szóval kétlem, hogy most az extra csapat kérdésére fókuszálnánk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!