Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Az F1 most nem akarja új csapatokkal bővíteni a mezőnyt

A közeljövőben nem kívánja bővíteni a csapatok számát a Forma-1 – erről Ross Brawn, a száguldó cirkusz sportigazgatója beszélt egy interjúban.

Jelenleg 10 istálló alkotja a királykategória mezőnyt, a koronavírus-járvány okozta krízis azonban egyes csapatokat komoly veszélybe sodort – a Williams például eladósorba került, és jelenleg is befektetőket keres.

A száguldó cirkusz vezetősége számára a prioritás most az, hogy megőrizze a jelenlegi 10 istállót, a rövid távú tervek között pedig nem szerepel a mezőny bővítése.

„Jelenleg mindent 10 csapatra alapozunk, és kétlem, hogy a jelenlegi környezetben szeretnénk új istállóval bővülni” – mondta Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a RaceFans című lapnak.

„Persze nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, és természetesen egy fenntarthatóbb gazdasági környezetet szeretnénk létrehozni a csapatok számára. Úgyhogy biztos vagyok abban, hogy a jövőben más perspektívából vizsgálják majd meg egyesek a Forma-1-et, mint mondjuk 2-3 éve.”

„De 10 csapatunk van, ezek nagyszerű istállók. Tudjuk, hogy némelyiknek támogatásra van szüksége, és arra fókuszálunk, hogy ezt a 10 istállót a lehető legjobb helyzetbe hozzuk.”

„Szóval kétlem, hogy most az extra csapat kérdésére fókuszálnánk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!