Friss hírek

Az F1 radarjai nem jeleztek előre ilyen heves esőzést

Az időjárás-előrejelzések alapján nem számított ennyire heves esőzésre Belgiumban a Forma-1 – ezt nyilatkozta nemrég a sportág elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

A vasárnapi Belga Nagydíjat szó szerint elmosta az eső: a kedvezőtlen körülmények miatt a mezőny mindössze néhány kört tudott megtenni a biztonsági autó mögött, így végül feleannyi pontot osztottak ki, mint általában.

A verseny eredetileg vasárnap 15 órakor rajtolt volna, 15 óra 25 perckor pedig néhány felvezető kör erejéig pályára gurult a mezőny, ám piros zászlóval megszakították a körözést. Ezután közel 3 órás várakozás következett, majd 18 óra 17 perckor újra pályára hajtottak a versenyzők, ám mindössze néhány kört tettek meg a biztonsági autó mögött.

Hirdetés
 

Bár egyes vélemények szerint az FIA és az F1 láthatta volna előre, hogy vasárnap délután nem tudják megrendezni a futamot, Stefano Domenicali azt mondja, az előrejelzések alapján nem számítottak ilyen komoly esőre. Ráadásul a program változtatásáról csak a versenybírók dönthetnek.

„Én nem tudom kontrollálni ezt. A stewardok feladata irányítani azt, ha változtatni akarunk az időponton” – fogalmazott az F1 elnök-vezérigazgatója. „Ami a rendelkezésre álló információkat illeti, fogalmazzunk úgy, hogy egy szokványos esőként számoltunk vele. Nem volt jelen annak, hogy ennyire durva eső jön. Máskülönben dönthettek volna a stewardok.”

„A versenybírók még a futó órát is megállították, hogy időt nyerjünk, hátha lesz lehetőség lefutni a versenyt. Ilyen körülmények között olyan ez, mintha feldobnál egy labdát a levegőbe… Elmoshatta volna 11 órától is a pályát… Nem tudod megjósolni…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!