Friss hírek

Az F1 történetének legdrágább éve lehet a 2020-as

A Forma-1 történetének legdrágább éve lehet a 2020-as a száguldó cirkusz csapatai számára – ezt mondja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

A Forma-1 2021-es szabályait október végén jelentették be hivatalosan, ennek megfelelően pedig jelentősen megváltozik majd a királykategória.

Amellett, hogy a sportszabályzat is módosul bizonyos pontokon, a leglátványosabb változás kétségkívül a versenyautókat érinti majd, ez pedig komoly fejlesztési munkákkal jár majd a csapatok számára.

Hirdetés
 

Bár a Forma-1 vezetősége abban bízik, a szélcsatornára és a CFD-fejlesztésekre vonatkozó megszorítások kordában tartják majd a költségeket, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a következő év lehet az F1 történetének legdrágább éve.

„Kontrollálatlan mennyiségű pénzt lehet elkölteni kutatással és fejlesztéssel más területeken” – mondta a szakember. „Én a magam részéről kiállok amellett, amit korábban is mondtam: jobb lett volna, ha előbb a költségvetési plafont vezetik be, aztán az új szabályokat, mert a költségvetési plafon kordában tartaná a költéseket.”

„Úgy fest, a jövő év lesz az F1 történetének legdrágább éve.”

Horner elárulta, a Red Bull csapata már most szakembereket állított rá a 2021-es projektre, jövőre gyakorlatilag két csoport fog dolgozni a versenyautók fejlesztésén.

„Most a 2021-es szabályok már tiszták, szóval van egy csapatunk, mely már ezeket a regulákat vizsgálja. Emiatt lesz hihetetlenül drága év, mert kétféle szabályrendszer alapján kell fejlesztenünk, ráadásul azt megelőzően, hogy bejön a költségvetési plafon. Szóval a 2020-as egy nagyon drága és sűrű év lesz úgy a pályán, mint azon kívül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!