Az F1 tulajdonosa furcsának tartja a versenyrendezők kritikáit - F1VILÁG.HU

Az F1 tulajdonosa furcsának tartja a versenyrendezők kritikáit

HIRDETÉS
Reagált a Forma-1-es versenyrendezők kritikáira a száguldó cirkusz tulajdonosa, a Liberty Media. Chase Carey elnök „egy kicsit furcsának” tartja, hogy egy nappal tervezett közös ülésük előtt nyilvánosan szólaltak fel a promóterek.
Fotó: Red Bull

Reagált a Forma-1-es versenyrendezők kritikáira a száguldó cirkusz tulajdonosa, a Liberty Media. Chase Carey elnök „egy kicsit furcsának” tartja, hogy egy nappal tervezett közös ülésük előtt nyilvánosan szólaltak fel a promóterek.

Az F1-es versenyrendezők – köztük a Magyar Nagydíj promóterei – nemrég aggályaikat fejezték ki a Liberty Media tevékenységével kapcsolatban.

A Forma-1-es Promóterek Szövetsége sajtóközleményt adott ki, melyben pontokba szedve fogalmazták meg kritikáikat.

A 16 versenyrendező szerint „nem szolgálja a sportág érdekeit az, hogy a rajongók elveszítik az ingyenes hozzáférést az F1-es közvetítésekhez és tartalmakhoz”, illetve leírták azt is, hogy „nincs egyértelműség az F1 új kezdeményezéseiben”, valamint hiányolják a Liberty promóterekkel való együttműködését is.

A Forma-1-es versenyrendezők attól is tartanak, hogy veszélybe kerül helyük a versenynaptárban az újonnan érkező helyszínek miatt.

Chare Carey az ESPN-nek nyilatkozva a minap elárulta, „mindhárom aggályt” kezelték a promóterekkel megtartott meetingjükön, melyet egyébként egy nappal a nyilvános kritikák megfogalmazása után tartottak.

A Liberty Media ügyvezetője mindazonáltal hozzátette, „valójában azokat senki sem hozta fel” az értekezleten, „egyszerűen csak beleírták egy sajtóközleménybe, ami egy kicsit furcsa”.

„Azért gondoltam furcsának, mert a találkozó előtti este tették közzé. Szóval már meg volt beszélve egy nap arra, hogy megvitassuk a kezdeményezéseket, ők pedig – valójában csak néhány fickó – kiadott egy sajtóközleményt, hogy beszélnünk kell a kezdeményezésekről.”

„Ez volt a legfurcsább.”

Hirdetés

Carey hozzátette, nem tartja meglepőnek azt, hogy vannak páran, akik panaszkodnak, ugyanakkor az összehívott találkozót „hihetetlenül pozitívnak” értékelte.

„Azt gondolom, hatalmas támogatást kaptunk a többségtől, akik nagyra értékelik azt, amit csinálunk.”

„Az pedig, hogy néhányan közülük találni akartak valamit, ami miatt panaszkodhatnak, nos… ilyen az élet. Ez nem fog változtatni azon, amit csinálunk.”

„Hisznek a sportban, ami sokkal jobbá vált, mint néhány éve, és ami jó irányba halad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!