Friss hírek

Az F1 vezetősége reméli, a riválisok a Red Bull mellé állnak

A Forma-1 érdekében a rivális csapatoknak támogatniuk kell a Red Bullt a motorfejlesztések befagyasztásával kapcsolatban – ezt mondta Stefano Domenicali, a sportág vezetője.

A Red Bullnál abban bíznak, a Honda 2021-es kivonulása után is használni tudják majd a japánok V6-os erőforrásait. A gyártóval már megállapodtak az osztrákok, ám feltétlen szükség volna arra, hogy 2022-től befagyasszák a motorfejlesztéseket az F1-ben.

Bár a csapatok legutóbbi ülésén nem született döntés az üggyel kapcsolatban, a Red Bullnál bíznak abban, a riválisok melléjük állnak majd a kérdésben.

A legfrissebb hírek szerint az F1 Bizottságának február 11-i ülésén születhet döntés.

„A motorfejlesztések korábban történő befagyasztása egy nagyon fontos kérdés” – mondta Stefano Domenicali, az F1 nemrég kinevezett elnök-vezérigazgatója.

„De nem akarom azt mondani, hogy csak a Red Bull érdeke. Az egész F1 érdeke, hiszen, mint azt önök is tudják, a jelenlegi szabályok szerint 2023-ban fagyasztanák be a fejlesztéseket.”

„Előre akarjuk ezt hozni, mert szeretnénk spórolni annak érdekében, hogy a gyártók és csapatok elkezdhessenek invesztálni az új motorba. És ez sok gyártó számára prioritás. Az egyeztetések megfelelő irányba tartanak. Nem akarok jósolni semmit, de bízom abban, hogy mindenki megérti ennek a fontosságát.”

„Olyasvalami ez, mely az egyeztetések középpontjában áll. És bízom abban, hogy mindenki ráeszmél, ez a legjobb döntés. Szóval nemcsak a Red Bull, hanem a teljes F1 szempontjából.”

Amennyiben 2022-től befagyasztják a motorfejlesztéseket, úgy az eredetileg 2026-ra tervezett új motorformula bevezetését is előre hozhatják egy évvel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!