Az F2008 az eddigi legmegbízhatóbb Ferrari - F1VILÁG.HU

Az F2008 az eddigi legmegbízhatóbb Ferrari

HIRDETÉS

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa biztos benne, hogy csapata új versenygépe sokkal megbízhatóbb lesz elődjénél, így minden esélye megvan arra, hogy harcba szálljon a bajnoki címért a 2008-as szezonban.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa biztos benne, hogy csapata új versenygépe sokkal megbízhatóbb lesz elődjénél, így minden esélye megvan arra, hogy harcba szálljon a bajnoki címért a 2008-as szezonban.

Massa bajnoki reményei az F2007 gyenge megbízhatósága miatt szálltak el a tavalyi év második felében, éppen ezért a Ferrari minden eddiginél keményebben dolgozott azon, hogy kijavítsa a tavalyi modell gyengéit, és az idei évet egy minden tekintetben erősebb autóval kezdhesse meg.

A brazil pilóta elárulta, hogy az F2008 eddig kiválóan teljesített a téli teszteken, ugyanis azok a problémák, amelyek évről évre felbukkantak a felkészülési időszakban, teljesen eltűntek.

“A tavalyi évben, és az azt megelőzőben számos mechanikai probléma hátráltatott minket az első teszteken. Nem voltak nagy gondok, mert az autók remekül mentek, de akkor is időbe telt, míg megoldást találtunk a problémákra. Bár a következő teszten már nem volt probléma azzal az elemmel, valami más jött elő. Ez egy nagyon frusztráló helyzet volt” – mondta Massa az Autosprint magazinnak adott nyilatkozatában.

“Lekopogom, de egyelőre sokkal megbízhatóbbnak tűnik az idei autó. Jól halad a munka, sok kört megtettünk már a két autóval, és további előrelépés várható, hiszen számos fejlesztésen dolgozunk.”

Massa a negyedik helyen végzett a bajnokságban a tavalyi esztendőben, miközben csapattársa, Kimi Raikkönen megnyerte a bajnoki címet. Bár a brazil versenyző tisztában van azzal, hogy Raikkönen lélektani előnyben van vele szemben, mégis úgy érzi, minden esélye megvan a bajnoki cím megszerzésére a 2008-as idényben.

“Mindig előnyt jelent, ha nyersz valamit, ugyanez történt velem is, mikor megnyertem az első versenyem” – magyarázta Massa. “Azonban, ami a teljesítményünket illeti, egyenlők vagyunk: azonban ahhoz, hogy bajnokságot nyerjen az ember, amellett, hogy jól kell teljesítsen, a szerencsére is szüksége van, ami neki több volt a tavalyi évben.”

“Azonban erősebbnek és motiváltabbnak érzem magam, mint valaha, mert tudom, hogy mindenem megvan ahhoz, hogy harcba szálljak a végső győzelemért” – tette hozzá Felipe.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!