Friss hírek

Az FIA beidézte Hamiltont a Trulli-féle előzés miatt

Az FIA sajtószóvivője megerősítette, az Ausztrál Nagydíj sportfelügyelői újból összeülnek, hogy átnézzék azokat a bizonyítékokat, melyek a szezonnyitó után nem álltak rendelkezésükre, és bizonyíthatják Hamilton bűnösségét a Trulli-féle előzésben.

Az FIA sajtószóvivője megerősítette, az Ausztrál Nagydíj sportfelügyelői újból összeülnek, hogy átnézzék azokat a bizonyítékokat, melyek a szezonnyitó után nem álltak rendelkezésükre, és bizonyíthatják Hamilton bűnösségét a Trulli-féle előzésben.

Az Autosport úgy tudja, hogy Hamiltonnak csütörtökön meg kell jelennie a stewardok előtt Sepangban, hogy tisztázza, pontosan hogyan, milyen körülmények között előzte vissza Jarno Trulli a biztonsági autó mögött a szezonnyitó utolsó köreiben.

Az olasz pilóta ezért egy futam utáni boxutca áthajtásos, azaz egy 25 mp-es büntetést kapott, ami azt is jelentette, hogy át kellett adnia 3. helyét Hamiltonnak, és visszacsúszott a 12. pozícióba.

Azonban ha beigazolódik, hogy Hamilton elhallgatott valamit, és nem működött együtt teljes mértékben a sportfelügyelőkkel, ő is büntetést kaphat, akár elvehetik harmadik helyét, és azt visszaadhatják Trullinak.

Bár a Toyota a mai napon megerősítette, hogy nem él a fellebbezés lehetőségével, mert a szabályok szerint valóban megtámadhatatlan a futam után kiszabott boxutca áthajtásos büntetés, az FIA úgy gondolja, újabb bizonyítékok kerültek a birtokába, melyek azt a feltételezést erősíthetik, hogy Trulli vétlen volt az incidensben.

Az FIA állítólag megkapta a McLaren rádióbeszélgetéseinek másolatát, amik a futam után még nem álltak a rendelkezésére, és abban egyértelműen az állt, hogy Hamilton utasítást kapott csapatától, hogy engedje vissza maga elé Trullit, aki a hideg gumikon kicsúszott a biztonsági autó mögött.

Trulli egyébként már a futam után elmondta, hogy nem volt más választása, meg kellett előznie Hamiltont, aki lelassított, majd félrehúzódott előle, mintha valami problémája lenne.

A McLaren versenyzője tegnap a SpeedTV-nek adott nyilatkozatában szintén utalt erre, és elmondta, csapata attól tartott, hogy büntetést kap, amiért megelőzte a pálya szélére került Trullit, akit végül utasításra visszaengedett maga elé.

Az Autosport információi szerint a meghallgatás csütörtökön lesz, ahol az ausztrál futam stewardjai meg szeretnék hallgatni Hamilton álláspontját az ügyben.

Két szankció elképzelhető:
1. Ha beigazolódik, hogy Hamilton figyelmen kívül hagyva a szabályokat, szándékosan maga elé engedte Trullit, az olasz visszakapja harmadik helyét, ő pedig visszacsúszik a negyedik pozícióba.

2. Ha beigazolódik, hogy nem mondott igazat a meghallgatáson (állítólag nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy a csapat utasította-e arra, hogy engedje vissza Trullit, és elmondása szerint azért lassított le, mert megzavarta egy, a műszerfalán felvillanó felirat), akkor komolyabb büntetés vár rá: törölhetik eredményét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!