Az FIA bejelentette, dobja a Wolffék elleni vizsgálatot - F1VILÁG.HU

Az FIA bejelentette, dobja a Wolffék elleni vizsgálatot

Nem vizsgálódik tovább Toto Wolff-fal és feleségével, Susie-val kapcsolatban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) — erősítette meg a szervezet csütörtök este azok után, hogy valamennyi Forma-1-es istálló jelezte, nincsenek aggályaik kettejük tevékenységével kapcsolatban.

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, az FIA kedden közleményt adott ki, melyben megerősítette, vizsgálatot kezdeményeztek a Mercedes F1-es csapatát irányító Toto Wolff, valamint felesége, az F1 Academy ügyvezetője, Susie Wolff ellen. Feltételezéseik szerint Wolff bizalmas információk birtokába juthatott a Formula One Management (FOM) tevékenységeivel kapcsolatban, melyek rivális csapatfőnököknek nem állnak rendelkezésére — miközben felesége, Susie a csapatfőnökök közti megbeszélésekről szerezhetett információkat, melyek előnyösek lehetnek a FOM számára. 

A hírre a Mercedes csapata és Susie Wolff is felháborodva reagált, szerdán pedig a német istálló összes riválisa közleményt adott ki, melyben jelezték, nem ők tettek panaszt Wolffék ellen.

Az egyre inkább bonyolódó ügyre aztán az FIA tett pontot csütörtök este, amikor bejelentette, nem vizsgálódik Wolffék tevékenysége kapcsán. Közleményében a szövetség azt írta: „A Formula One Management F1-es magatartási kódexének és az F1 összeférhetetlenségi politikájának vizsgálata után, valamint azt követően, hogy megerősítést nyert, megfelelő intézkedések vannak bevezetve az esetleges érdekütközések kezelésére, az FIA meg van győződve arról, hogy a FOM megfelelőségkezelési rendszere elég robosztus ahhoz, hogy megakadályozza bizalmas információk jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát.”

„Az FIA megerősíti, hogy nincs folyamatban lévő etikai vagy fegyelmi vizsgálat senkivel kapcsolatban. Szabályozó testületként az FIA kötelessége fenntartani a globális motorsport integritását. Az FIA megerősíti elkötelezettségét az integritás és a tisztesség mellett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!