Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

2020 Tuscan Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes

Az FIA betiltotta Hamilton magánakcióját

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Az FIA betiltotta Hamilton magánakcióját

Az FIA megtiltotta a Forma-1-es versenyzők számára, hogy a versenyoverallokon kívül más öltözéket viseljenek a dobogós ceremónia és az interjúk során.

Hamilton a Toszkán Nagydíjat követően „Tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort” feliratú pólóban adta a futam utáni interjúit, valamint ebben állt fel a dobogóra is.  

A brit világbajnoknak nem ez az első olyan megmozdulása, amely a rasszizmus elleni küzdelmet képviseli, azonban az FIA ezt követően vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban

A történtek miatt új protokollt vezettek be az Orosz Nagydíjat megelőzően: az FIA világossá tette a versenyzők számára, hogy a dobogós ünnepség és az interjúk során a top 3 pilótának az overallban kell maradnia, amelynek nyakig felhúzva kell lennie, a derékig nyitott állapot sem megengedett. 

„A félreértések elkerülése végett, ez magában foglalja az orvosi arcmaszkot vagy a csapat arcmaszkját” – áll az új direktívában. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!