Az FIA dönt Magnussen hétvégi szerepléséről - F1VILÁG.HU

Az FIA dönt Magnussen hétvégi szerepléséről

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai döntenek majd arról, hogy Kevin Magnussen rajthoz állhat-e a hétvégi Olasz Nagydíjon.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai döntenek majd arról, hogy Kevin Magnussen rajthoz állhat-e a hétvégi Olasz Nagydíjon.

A Renault dán versenyzője vasárnap, a belgiumi verseny 6. körében szenvedett félelmetes balesetet, amikor autója az Eau Rouge tetején megcsúszott és hatalmas tempóval a gumifalnak vágódott.

Magnussen szerencsére nem sérült meg komolyan, csupán bal bokáját fájlalta, csütörtökön azonban még át kell esnie az FIA kötelező orvosi vizsgálatán.

„Sokkal jobban érzem már magam, ami remek hír” – mondta a Renault versenyzője. „Átestem már néhány vizsgálaton, és ezek bizonyították, hogy készen állok a versenyzésre Monzában, és biztos vagyok abban, hogy az autóban ülök majd hétvégén.”

„Belgiumban a top10-ben voltunk, és nagyon bízom abban, hogy Monzában megismételhetjük ezt a teljesítményt.”

A Renault közleményében kiemeli, a végső döntés az FIA orvosainak kezében van azzal kapcsolatban, hogy Magnussen rajthoz állhat-e Olaszországban.

„Kevin eléggé megütötte a bokáját, de a vizsgálatok nem mutattak törést vagy komolyabb sérülést, ezért még aznap kiengedték a kórházból, és hazautazhatott Dániába” – áll a kommünikében.

„Azóta további vizsgálatokon is átesett hazájában, melyek azt mutatják, hogy képes lesz versenyezni az Olasz Nagydíjon. A csütörtöki, monzai utolsó ellenőrzés után az FIA pedig majd megerősíti, hogy versenyzésre alkalmas-e.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!