Friss hírek

Az FIA elismeri, voltak hibák a szuzukai traktor-incidensnél

Napokon belül nyilvánosságra hozza a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy mire jutott a bő másfél héttel ezelőtti Japán Nagydíjon történt események vizsgálatával.

Mint ismert, a testület azért indított vizsgálatot, mert a verseny korai szakaszában Pierre Gasly éppen csak ki tudta kerülni a korábban balesetet szenvedő Carlos Sainz versenyautójának mentésében segédkező munkagépet. A történtek után a versenyzők egy emberként szólaltak fel, ismételten kifejezve, hogy nem szeretnének traktorokat látni a pályán, miközben ők kint köröznek – pláne nem olyan kedvezőtlen időjárási körülmények között, mint amilyen a szuzukai volt.

Gasly az eset után rendkívül dühösen és frusztráltan nyilatkozott: elmondása szerint szerencsésnek tartja magát, hogy nem szenvedett tragikus balesetet éppúgy, ahogy 2014-ben honfitársa, Jules Bianchi, aki épp ezen a helyszínen, Szuzukában csapódott neki egy munkagépnek.

Hirdetés
 

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) szerdán tartotta meg idei harmadik ülését, melyet követően közleményben adtak tájékoztatást arról, megvizsgálták a japán versenyen történteket.

„Azonosítottunk procedurális problémákat, amik kijavításra kerülnek majd rövid- és hosszú távon egyaránt. Hogy mire jutottunk, azt a következő napokban hozzuk nyilvánosságra” – áll a szövetség közleményében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az FIA elismeri, voltak hibák a szuzukai traktor-incidensnél
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!