Az FIA elismeri, voltak hibák a szuzukai traktor-incidensnél - F1VILÁG.HU

Az FIA elismeri, voltak hibák a szuzukai traktor-incidensnél

HIRDETÉS
Napokon belül nyilvánosságra hozza a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy mire jutott a bő másfél héttel ezelőtti Japán Nagydíjon történt események vizsgálatával.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT03 on track during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Mint ismert, a testület azért indított vizsgálatot, mert a verseny korai szakaszában Pierre Gasly éppen csak ki tudta kerülni a korábban balesetet szenvedő Carlos Sainz versenyautójának mentésében segédkező munkagépet. A történtek után a versenyzők egy emberként szólaltak fel, ismételten kifejezve, hogy nem szeretnének traktorokat látni a pályán, miközben ők kint köröznek – pláne nem olyan kedvezőtlen időjárási körülmények között, mint amilyen a szuzukai volt.

Gasly az eset után rendkívül dühösen és frusztráltan nyilatkozott: elmondása szerint szerencsésnek tartja magát, hogy nem szenvedett tragikus balesetet éppúgy, ahogy 2014-ben honfitársa, Jules Bianchi, aki épp ezen a helyszínen, Szuzukában csapódott neki egy munkagépnek.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) szerdán tartotta meg idei harmadik ülését, melyet követően közleményben adtak tájékoztatást arról, megvizsgálták a japán versenyen történteket.

„Azonosítottunk procedurális problémákat, amik kijavításra kerülnek majd rövid- és hosszú távon egyaránt. Hogy mire jutottunk, azt a következő napokban hozzuk nyilvánosságra” – áll a szövetség közleményében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!