Friss hírek

Az FIA elkezdte kivizsgálni az abu dhabi eseményeket, Hamilton jövője múlhat ezen

Legkésőbb február 3-ig szeretné befejezni saját vizsgálatát a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjon történt eseményekkel kapcsolatban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A 2021-es idény utolsó versenyén történt események nagy vihart kavartak: mint ismert, Lewis Hamilton sokáig vezetett a mindent eldöntő futamon, ám Nicholas Latifi balesete miatt néhány körrel a leintés előtt pályára küldték a biztonsági autót.

Ezt követően a versenyirányítás először úgy határozott, azok a lekörözött versenyzők, melyek Hamilton és Max Verstappen között foglaltak helyet a mezőnyben, nem vehetik vissza a köreiket, később azonban Michael Masi mégis úgy döntött, elengedi őket.

Hirdetés
 

Verstappen így a frissebb gumikon támadást tudott indítani Hamilton ellen, meg is előzte az angolt, majd a futamot megnyerve a világbajnoki címet is bezsebelte.

Az abu dhabi események nagy vihart kavartak, Michael Masi versenyigazgató ugyanis a szabályok bizonyos pontjait felülbírálva hozott döntéseket. A Mercedes kezdetben fellebbezni kívánt az események miatt, végül azonban a sportág érdekeire hivatkozva eltekintettek ettől.

Az FIA időközben jelezte, kivizsgálja a történteket, a Sky Sports értesülései szerint pedig a szövetség hétfőn látott neki az ezzel kapcsolatos munkának. A testület az ügyben érintetteket is szeretné meghallgatni, köztük természetesen Michael Masi versenyigazgatót, a versenybírókat, a versenyzőket és a csapatok képviselőit.

Az FIA december 17-én megválasztott új elnöke, Mohammed Ben Sulayem személyesen is részt vesz a vizsgálatban, a szövetség szóvivője pedig úgy fogalmazott, a testület „alapos, objektív és átlátható” vizsgálatot folytat majd. A Sky Sports szerint az FIA a Motorsport Világtanács (WMSC) következő, február 3-i üléséig szeretné befejezni az abu dhabi események mélyreható elemzését.

A Sky Sports mindeközben forrásaira hivatkozva arról számolt be, továbbra is kérdéses, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton vállalja-e a versenyzést a 2022-es idényben. Úgy tudni, a brit pilóta döntésében komoly szerepet játszhat az FIA vizsgálatának eredménye.

Az előszezoni tesztek február 23-án kezdődnek Spanyolországban, míg az első versenyt Bahreinben rendezik meg március 20-án.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az FIA elkezdte kivizsgálni az abu dhabi eseményeket, Hamilton jövője múlhat ezen
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető
Elhunyt a Ferrari egykori pilótája, Patrick Tambay
Ricciardo elmondta, mi alapján dönt a visszatéréséről
Verstappen dominanciája ellenére is jó volt az idei F1-es szezon, véli Brown

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!