Friss hírek

Az FIA elnöke meglepődött az Andretti/Cadillac-hír reakcióin

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed Ben Sulayem meglepőnek tartja, hogy milyen vegyes fogadtatása volt a hírnek, miszerint a Cadillac és az Andretti közösen csapatot szeretne indítani a Forma-1-ben.

Az Andretti és a General Motors még múlt héten jelentette be, hogy szeretnének nevezni a Forma-1-es világbajnokságra, ahol Cadillac-Andretti néven szerepelnének az elkövetkezendő években. A General Motors szerepvállalásával egy új gyártó érkezhetne meg a száguldó cirkuszba.

A hírre reagálva a Forma-1 egy rövid közleményt adott csak ki, ebben azt írták: „Nagy az érdeklődés az F1-es projekt iránt jelenleg, számos egyeztetés is zajlik, melyek nem annyira láthatóak, mint mások. Mindannyian szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a bajnokság hiteles és stabil marad, és minden csatlakozási kérelmet aszerint a kritérium szerint értékelünk majd, hogy az megfelel-e az összes érintett céljainak. Minden újonnan csatlakozónak úgy az F1, mint az FIA jóváhagyására szüksége lesz.”

Hirdetés
 

Az Andretti már jó ideje kacérkodik a Forma-1 gondolatával, a száguldó cirkusz jelenlegi csapatai részéről azonban nem feltétlenül volt kedvező az amerikai istálló próbálkozásának fogadtatása. Az FIA elnöke nemrég közösségi oldalán írta azt, meglepőnek tartja a reakciókat – habár nem nevezte meg, kire gondol pontosan.

„Meglepő, hogy ennyire visszásak a reakciók a Cadillac/Andretti-hír kapcsán” – fogalmazott Ben Sulayem. „Az FIA az elmúlt években elfogadta kisebb, sikeres szervezetek jelentkezését is.”

„Ösztönöznünk kell a leendő Forma-1-es nevezéseket az olyan globális gyártók részéről, mint a GM, és olyan színtiszta versenycsapatok részéről, mint az Andretti, és mások.”

„A csapatok érdeklődése a növekvő piacokon sokszínűséget kínál, és kiterjeszti az F1 vonzerejét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!