Az FIA elnöke szívesen dolgozna együtt Michael Masival - F1VILÁG.HU

Az FIA elnöke szívesen dolgozna együtt Michael Masival

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed Ben Sulayem nem lenne ellenére annak, hogy a korábbi Forma-1-es versenyigazgató, Michael Masi visszatérjen a száguldó cirkuszba.
Michael Masi, Race director in Formula 1

Masi a néhai Charlie Whiting utódjaként kezdett el versenyigazgatóként dolgozni az F1-ben még 2019-ben, ám csúfos véget ért királykategóriás karrierje a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon történtek után. Az FIA által lefolytatott belső vizsgálat megállapította, az ausztrál szakember mulasztást követett el a szezonzáró futamon, ezért menesztették is posztjáról.

Nem sokkal a nagy port kavart eset után Mohammed Ben Sulayemet választották meg az FIA elnökének, a szakember pedig a PA hírügynökségnek a minap arról beszélt, emberileg nagyon sajnálta Masit a történtekért, és nem látná akadályát annak, hogy együtt dolgozzon vele a jövőben.

„Én mindig elnézést kérek, de nem kérhetek bocsánatot olyasvalamiért, ami az én regnálásom előtt történt. Vagy oké, bocsánatot kérek, de visszahozom Michael Masit. Önök szerint ez rendjén volna így? Szerencsétlen fickót támadták és zaklatták. Michael Masi megjárta a poklot. A poklot” — magyarázta az FIA elnöke.

„Ha pedig látok egy lehetőséget, amikor is az FIA-nak szüksége lenne valakire, és Michael Masi a megfelelő ember, akkor vissza fogom őt hozni.”

„Még engem is megfenyegettek, hogy megölnek, mert megvolt a hatalmam ahhoz, hogy megváltoztassam a végeredményt. De azt mondtam nekik: „Bocs, ott volt az 1966-os foci vb, Anglia Németország ellen — az rendben volt? Változtattak rajta? Nem. Odaadták Németországnak? Nein!’”

Masi egyébként tavaly júliusban távozott hivatalosan az FIA kötelékéből, azóta Ausztráliában tevékenykedik a Supercars Bizottság elnökeként. Az idei Ausztrál Nagydíjon először jelent meg az F1-es paddockban a botrányos abu dhabi események óta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!