Friss hírek

Az FIA és az F1 is közleményt adott ki Mazepin viselkedése kapcsán

BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 29: <> during the Round 11:Sakhir Sprint Race of the Formula 2 Championship at Bahrain International Circuit on November 29, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Közös közleményt adott ki Nikita Mazepin botrányvideójával kapcsolatban csütörtökön a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1 – ebben azt írják, mindenben támogatják a Haas csapatát.

Az amerikai istálló múlt héten jelentette be, 2021-ben Nikita Mazepin lesz egyik versenyzőjük, az orosz pilóta azonban máris botrányba keveredett, közösségi oldalára ugyanis feltöltött egy videót, amin egy nőismerőse mellét próbálja megfogni egy autóban.

A Haas csapata közleményben határolódott el a történtektől, visszataszítónak nevezve az esetet. Az amerikai istálló azt írta, házon belül rendezik az ügyet a versenyzővel.

A történtek után az FIA és az F1 közös közleményt adott ki.

„Erősen támogatjuk a Haas F1-es csapatát reakciójukban versenyzőjük, Nikita Mazepin legutóbbi, nem megfelelő cselekedeteivel kapcsolatban” – áll a kommünikében.

„Mazepin nyilvánosan bocsánatot kért nem megfelelő magatartása miatt, az ügyet pedig a Haas F1-es csapata házon belül kezeli. Sportunk etikai elvei, valamint sokszínű és inkluzív kultúrája kiemelkedően fontos az FIA és a Forma-1 számára.”

A történtek után egyébként Mazepin elnézést kért, sőt, a videóban szereplő nő is megszólalt az ügyben.

„Én tettem közzé ezt a videót az ő Instagram-sztorijában afféle belső poénként. Őszintén sajnálom. A szavamat adom, hogy ő egy nagyon jó ember, és soha nem tenne olyat, amivel ártana nekem, vagy megalázna” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!