Az FIA Gaslyt okolja az életveszélyes helyzetért - F1VILÁG.HU

Az FIA Gaslyt okolja az életveszélyes helyzetért

Rendkívül dühös a Forma-1-es Japán Nagydíj elején történtek miatt az AlphaTauri ifjú versenyzője, Pierre Gasly. A francia pilóta a pokoli látási körülmények közepette egy munkagép mellett volt kénytelen elhaladni. Az FIA reagált a történtekre.

A Japán Nagydíj esőben rajtolt el magyar idő szerint reggel 7 órakor Szuzukában, ám Carlos Sainz balesete miatt pályára kellett küldeni a biztonsági autót, majd nem sokkal később a rossz körülmények miatt piros zászlóval megszakították a futamot.

Ezt követően a televíziós közvetítés során azt lehetett látni, ahogy Pierre Gasly hevesen gesztikulál a garázsban, majd felrohan a versenyirányításhoz. Azóta kiderült, a francia pilóta azért dühös, mert az első kör végén megejtett bokszkiállását követően a rossz látási körülmények között egy munkagép tartózkodott már a pályán, ami Carlos Sainz autójának mentésében segédkezett. Gasly az utolsó pillanatban szerencsére észlelte azt, így nem történt baleset, ám a fiatal francia szerint elfogadhatatlan, hogy ilyesmi történt – pláne azon a helyszínen, ahol annak idején, 2014-ben egy hasonló incidensben szenvedett tragikus balesetet honfitársa, Jules Bianchi.

 

A Forma-1-es versenyzők érdekvédelmi szervezetének [GPDA] elnöke, Alex Wurz már jelezte, lesznek kérdéseik a versenyirányításhoz, az FIA pedig nem sokkal ezelőtt rövid közleményt adott ki az esettel kapcsolatban.

„A biztonsági autó a pályán volt, a versenyzés fel lett függesztve. A 10-es autó, amely megsérült és a bokszba hajtott a biztonsági autó mögött, nagy tempóval próbált felzárkózni a mezőnyre. Mivel a körülmények romlottak, a piros zászlót meglengették, mielőtt a 10-es rajtszámú autó elhaladt az incidens helyszíne mellett, ahol egy körrel korábban megsérült” – áll a rövid közleményben.

Csakhogy a felvételek alapján a versenyirányítás nagyjából 2 másodperccel azt megelőzően szakította félbe piros zászlóval a futamot, hogy Gasly odaért a mentés helyszínére, mindez tehát azt jelenti, hogy a Sainz autójának mentésében segédkező munkagép már jóval a piros zászlók meglengetése előtt a pályán volt – igencsak úgy tűnik tehát, hogy az FIA a francia pilótára kívánja tolni a felelősséget. A versenybírók jelezték, a futam után megvizsgálják az esetet.

Frissítés: A versenybírók beidézték Gaslyt, mert feltevésük szerint a francia pilóta piros zászlós körülmények közepette 250 km/h-ra gyorsított fel, miután elhaladt az incidens helyszíne mellett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!