Az FIA is kész hosszabbítani a Pirellivel

Készen áll meghosszabbítani a Pirelli Forma-1-es szerződését a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ha a kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone, illetve a csapatok ezt akarják.


Készen áll meghosszabbítani a Pirelli Forma-1-es szerződését a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ha a kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone, illetve a csapatok ezt akarják.

Az elmúlt hetek bizonytalanságát követően a sportot irányító testület elnöke, Jean Todt Monzában kijelentette, nincsenek problémák, így vélhetően jövőre is a Pirellivel folytatják majd.

Bár a pletykák szerint a Michelin fontolgatja a Forma-1-es visszatérést, Todt kijelentette, nem áll szándékukban több beszállítót megbízni, ha a csapatok elégedettek a jelenlegi helyzettel.

Amikor az AUTOSPORT című brit szaklap munkatársa az FIA elnökét arról kérdezte, tervezik-e, vagy sem egy tender kiírását, hogy lehetőséget adjanak a Michelinnek, így válaszolt: „Majd meglátjuk, de ha mindenki elégedett, akkor mi értelme pályázatot kiírni?”

„El tudom magyarázni, hogy nem lesz pályázat, mert mindenki a Pirellit akarja. Ha viszont lenne öt csapat, mely mást akarna, akkor nyilván ezt az utat kellene választanunk. Ráadásul, ha mindenki egyhangúlag egy dolgot akar, én pedig kiírok egy pályázatot, akkor tudják, mit fognak mondani? Azt, hogy «ez a fickó a Pirelli ellen van, szóval kiír egy pályázatot, hogy lehetőséget biztosítson a Pirellinek».”

Todt elárulta, egyeztetéseket folytatott a kérdésben Bernie Ecclestone-nal tegnap, vasárnap pedig a Pirelli elnökével, Marco Tronchetti Proverával is beszél majd.

Az FIA elnöke elárulta, egyáltalán nem favorizálja a Michelint, sőt, korábban, még a Ferrari csapatfőnökeként sem kötött megállapodást a francia vállalattal.

„Mindenhol azt olvasom, hogy én a Michelint akarom, mert francia vagyok” – fogalmazott. „Azt viszont sehol sem írták, hogy franciaként én voltam az egyetlen az élcsapatok között, aki kitartott a Bridgestone mellett, amikor a Michelin megérkezett a Forma-1-be.”

„És még mindig francia vagyok… a nemzetiségem nem változott. Tudom, mit kell tenni, de momentán szükség van még bizonyos egyeztetésekre a csapatokkal, illetve a kereskedelmi jogok birtokosával.”

„Tudom, hogy a Michelin mutatott némi érdeklődést. De alapvetően azt fogjuk tenni, amit kell. Nem fogok olyan irányba elmenni, amivel nem értenek egyhangúlag egyet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!